Iz rada muzičke sekcije Osnovne škole „Stančić Milan-Uča“

Pred njima je budućnost

U toku 1964. godine pri Osnovnoj školi „Stančić Milan-Uča“ u Kumanu ozbiljno se prišlo radu u već postojećoj muzičkoj sekciji. To je bilo dovoljno da mlade ljubitelje muzike privuče i da pod kontrolom stručnog nastavnika muzičkog vaspitanja druga Gvozdenov Svetislava pođu, početničkim koracima, ka upoznavanju tajni ove plemenite veštine.

Sa mladalačkim žarom i ljubavlju prema muzici nekoliko mladića i devojaka istrajalo je u iskušenju, da li će uspeti savladati osnovno znanje iz muzike i hoće li ikada biti sposobni da samostalno nastupaju i zabavljaju svoje drugove i meštane. Tokom prošle i ove godine odricali su se mnogo čega i svoje slobodno vreme provodili sa svojim nastavnikom koji im je pružao maksimum razumevanja i stručnog uputstva. Zahvaljujući velikoj upornosti, verovatno i talentu, u toku prošle školske godine ovi mladići svojim nastupima na nekoliko svečanih akademija i priredbi prijatno su iznenadili Kumančane.

Uspešnim gostovanjem u Novom Miloševu, Novom Bečeju, Elemiru i Zrenjaninu stekli su izvesno priznanje koje im daje podstreka za dalji rad.

U toku ovog leta, okupljeni u orkestar „Mladost“, zabavljaju omladinu na igranci. Skoro svakog popodneva i svake večeri iz parka se mogu čuti zvuci sa njihovih gitara gde, okruženi omladinom, uvežbavaju nove kompozicije.

Orkestar „Mladost“ sačinjavaju: Brusin Siniša rođ. 1948. godine – električna gitara, Gladić Đura rođ. 1950. godine – harmonika i bubnjevi, Kojić Slobodan rođ. 1950. – gitara, Titin Borivoj rođ. 1950. godine – gitara.

Nesumnjivo da je ovaj orkestar vrlo mlad, bez većeg iskustva ali kontrolom i marljivim radom mogu mnogo postići. Upitani šta misle o njihovom budućem radu, odgovorili su: „Nastojaćemo da stečeno znanje usavršavamo što više možemo i tako nesebičan rad nastavnika Gvozdenova nagradimo“.

Povezani članci