Povratak posle dve godine

Posle samo dve godine, od ispadanja iz Vojvođanske lige, fudbaleri „Jedinstva“ su uspeli da se vrate u društvo najbolјih vojvođanskih klubova. U sezone 1981/1982 u Zrenjaninskoj ligi, za prvo mesto, vodili su veliku bitku sa zrenjaninskim „Banatom“.

Na kraju pobedom u Banatskom Velikom Selu 3:0 protiv „Kozare“, Novobečejci su prvi prošli kroz cilј. Šef stručnog štaba bio je Stevan Đuričin, a trener Vladimir Pap.

„Jedinstvo“ je osvojilo prvo mesto sa 45 bodova, bod više od „Banata“, gol razlikom 68:15, sa 19 pobeda, sedam nerešenih i četiri poraza.

Mada su osvojili prvo mesto, morali su da odigraju dve kvalifikacione utakmice, ovog puta sa ekipom „ČSK“ iz Čelareva. U obe utakmice „Jedinstvo“ je bilo uspešnije i tako se po drugi put plasiralo u Vojvođansku ligu.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.