Povratak posle dve godine

Posle samo dve godine, od ispadanja iz Vojvođanske lige, fudbaleri „Jedinstva“ su uspeli da se vrate u društvo najbolјih vojvođanskih klubova. U sezone 1981/1982 u Zrenjaninskoj ligi, za prvo mesto, vodili su veliku bitku sa zrenjaninskim „Banatom“.

Na kraju pobedom u Banatskom Velikom Selu 3:0 protiv „Kozare“, Novobečejci su prvi prošli kroz cilј. Šef stručnog štaba bio je Stevan Đuričin, a trener Vladimir Pap.

„Jedinstvo“ je osvojilo prvo mesto sa 45 bodova, bod više od „Banata“, gol razlikom 68:15, sa 19 pobeda, sedam nerešenih i četiri poraza.

Mada su osvojili prvo mesto, morali su da odigraju dve kvalifikacione utakmice, ovog puta sa ekipom „ČSK“ iz Čelareva. U obe utakmice „Jedinstvo“ je bilo uspešnije i tako se po drugi put plasiralo u Vojvođansku ligu.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je Tisa je početkom XX veka bila kod Novog Bečeja široka 230 metara pri nis­kom vodostaju, 302 m pri srednjem i 1.68o metara pri visokom vodostaju. Dubina pri niskom vodostaju 4,2 metra, 7,7 pri srednjem i 9,7 pri visokom vodostaju.

O gradu