Reč autora

Novi Bečej, grad na obali Tise, jedan je od retkih u našoj zemlјi, koji se može pohvaliti da se fudbal, ta magična igra, koja uživa veliku popularnost na svim meridijanima, igra više od sto godina.

Istorijat fudbala, koji ima ovako bogatu tradiciju, opisan je u dve sportske monografije Devedeset godina fudbala u Novom Bečeju (Lazar Mečkić, 1989) i FK „Jedinstvo“ Novi Bečej 1989 – 2009 (Stevan Davidović, 2009).

FK „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja je, u svojoj devet decenija dugoj istoriji, imao uspona i padova, a u godini jubileja, želimo da podsetimo na zlatne godine, kada su novobečejski fudbaleri igrali u trećem stepenu takmičenja - Vojvođanskoj ligi (1979/1980, 1982/1983, 1983/1984, 1984/1985) i Srpskoj ligi Vojvodina (2013/2014).

Ova knjiga je skromni doprinos obeležavanju jubileja - 90 godina trajanja FK „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja.

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.