Centar za celoživotno obrazovanje predstavio svoj rad

U petak, 10. novembra, Centar za celoživotno obrazovanje EDUFONS iz Novog Bečeja, predstavio je svoje ciljeve, delatnosti i ciljne grupe.

Prezentacija EDUFONS-a održana je u galeriji Narodne biblioteke, a o celoživotnom učenju govorila je Biljana Banjac iz ovog udruženja.

Govoreći o tome koje su ciljne grupe prema kojima je delatnost EDUFONS-a usmerena, Banjac je rekla: “To su, uglavnom, odrasli, kao i oni koji nisu obuhvaćeni ni obrazovanjem niti su zaposleni niti se edukuju na bilo koji način. Tako da smo mi, u stvari, spremni da oslušnemo šta je to što je na lokalu potrebno, koje strukture tih ljudi koji nisu obuhvaćeni nijednim vidom obrazovanja i da im ponudimo neke ideje kako bi mogli da se uključe u neformalno obrazovanje”. Ona je istakla i da su pored ovih, ciljne grupe i mladi, ali i oni koji su završili određeni stepen formalnog obrazovanja, ali ne mogu da nađu posao ili žele dalje da unaprede svoja znanja i veštine. Kako je rekla Banjac, udruženje organizuje treninge, obuke, seminare i usavršavanja namenjene svima koji imaju potrebu da dalje uče i obrazuju se.

Svi koji su prisustvovali ovoj preznetaciji bili su u prilici da čuju i saznaju nešto više o samo fenomenu celoživotnog obrazovanja, njegovim različitim oblicima, ali i da čuju kakvo je mesto celoživitonog obrazovanja u današnjem društvu i koji su mu dometi i značaj.

Sadržaj

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.