Doviđenja do slobode!
Teško je raditi bilo šta kreativno u ovoj zemlji, okupiranoj. Kada jedna organizacija drži celu zemlju kao taoc svom mediokritetu.
Takvoj alavosti, nezajažljivosti da budu sve možemo reći samo: Evo.. sve je vaše, najite se!
Nastavićemo rad nakon oslobođenja, do tad borićemo se za pravo na slobodu!
10.03.2019.
Sale Vidak
 
 

Sednica dugačka, ali uspešna

U sredu, 25. oktobra, skupština opštine Novi Bečej održala je svoju četrnaestu sednicu u ovom sazivu.

Pred odbornicima se našlo 28 tačaka dnevnog reda, a sednica koja je počela tačno u osam časova trajala je do pola dva popodne čime je, u ovoj godini, postavljen rekord u trajanju skupštinskih zasedanja u Novom Bečeju. 

Novobečejski parlamentarci raspravljali su niz važnih pitanja među kojima su bila i ona vezana za detaljnu regulaciju luke na Tisi, za konzervaciju i unapređenje bazilike Arača, a utvrđena je i visina stope zakupa poljoprivrednog zemljišta po pravu prvenstva. U pitanju je 379 hektara poljoprivrednog zemljišta za koje će firma JS&O D.O.O. Novo Miloševo opštini Novi Bečej godišnje plaćati 74.678 evra.

Posebnu pažnju privukla je inicijativa da se Laslu Šuranjiju, paraolimpijskom šampionu u streljaštvu, postavi spomen obeležje na Miloševom putu (parcela 6515 k.o. Novi Bečej). Oko ovog pitanja saglasni su i predstavnici vlasti i predstavnici opozicije.

I čelni ljudi opštine zadovoljni su sednicom. Mirjan Jakšić, predsednik skupštine opštine Novi Bečej, osvrnuo se na pitanje luke u Novom Bečeju: “Zna se da smo mi izrazito poljoprivredna opština i da nam je pristan veoma značajan zbog transporta žitarica, koje trenutno plovnim putem najbliže možemo da transportujemo iz Novog Sada, a poznato je da je rečni transport najjeftiniji”.

Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, iz dnevnog reda, kao bitno, istakao je davanje saglasnosti na finansijski plan Doma zdravlja. “Doneli smo Rešenje o davanju saglasnosti na izmene i dopune finansijskog plana Doma zdravlja Novi Bečej, čime će budžet opštine, odnosno građani opštine kroz budžet, dati dodatna sredstva Domu zdravlja da pokuša da reši deo svojih problema. Naravno da je to „kap u moru“ i da će se ogroman dug Doma zdravlja vući još dosta godina. Kao opština nemamo snage da u ovom trenutku isplatimo dug, građani opštine će ga isplaćivati narednih nekoliko godina preko budžeta, ukoliko se ne nađe neko drugo rešenje” rekao je Maksimović.

market

Da li ste znali...

da je ukupna dužina reke Tise 966 km, a da od toga kroz našu zemlju 164 km? Izvire u Karpatima na nadmorskoj visini od 1800 metara?

Sadržaj

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković