Položeni venci na spomenik Crvenoarmejcima

U sredu, 4. oktobra, na novobečejskom keju pored Tise, položeni su venci na spomenik vojnicima sovjetske Crvene armije koji su oktobra 1944. godine pali na prelazu Tise.

Na ovaj način, obeležen je 4. oktobar, dan kada je 1944. godine oslobođen Novi Bečej od fašističkog okupatora.

Vence su položili u ime opštine Novi Bečej Saša Maksimović, predsednik opštine, i Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine. Pored opštinskih čelnika, vence su položili i predstavnici udruženja srpsko-ruskog prijateljstva “Vološin” iz Novog Bečeja, kao i predstavnici opštinskog odbora Socijalističke partije Srbije. Kao i svake godine, obeležavanju dana oslobođenja Novog Bečeja prisustvovao je i predstavnik ambasade Ruske Federacije u Srbiji. Ove godine to je bio Igor Bojko, drugi sekretar ambasade ove države. Bojko je čestitao dan oslobođenja posebno naglasivši da je izuzetno značajno što odavanju počasti prisustvuje i veliki broj mladih ljudi čime se osigurava da žrtva oslobodilaca nikada ne bude zaboravljena.

Polaganju venaca prethodio je parastos poginulim srpskim i ruskim vojnicima u pravoslavnom hramu svetog Nikolaja.

Sadržaj

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.