U petak, 18. avgusta, Kancelarija za mlade Novi Bečej bila je domaćin izložbe i prezentacije fotografija mlade novobečejske umetnice, Teodore Džigurski.

Ova sedamnaestogodišnjakinja, učenica gimnazije, već dugo se interesuje za fotografiju kao umetničku formu, a ozbiljnije iskorake počela je da čini tek pre nekih godinu dana. “Fotografijom sam počela da se bavim iz želje da ostavim nešto u sećanju, da spasem od zaborava. Volela bih da krenem, ne samo iz hobija, nego i da se ozbiljnije bavim fotografijom” rekla je Teodora za naš portal. Ona je kao poseban kuriozitet istakla i to da su sve dosadašnje fotografije rađene mobilnim telefonom što im nikako ne umanjuje ni lepotu ni vrednost u šta su posetioci Kancelarije za mlade mogli i da se uvere. Teodora je učestvovala i na nedavno održanom foto safariju na Slanom Kopovu gde je bila jedna od najmlađih učesnica. “Ja sam na foto safari išla zato što sam htela da idem na Slano Kopovo pošto ja volim prirodu. Nisam ni znala da će biti takmičenje i izložba” objasnila je Teodora. Ipak, iako nije ovoga puta osvojila nijedno od prva tri mesta, njeni radovi su uvršteni u izložbu koja je proputovala celu našu opštinu, a bili su izloženi i u holu Doma kulture. Sveukupno, Teodora je na na Slanom kopovu uslikala oko 200 fotografija, a za predstavljanje u Kancelariji odabrala je 23 najbolje što iz te serije, što iz nekih drugih radova.

Povod za ovu prezentaciju jeste međunarodni dan mladih koji se obeležava 12. avgusta, a čijem se obeležavanju priključila Kancelarija za mlade dvodnevnim programom Dani društvenih igara, a završava se današnjim Danom omladinskog stvaralaštva. Ivana Dobožanov, koordinatorka Kancelarije za mlade, objasnila nam je o čemu se tačno radi: “Današnja tema je stvaralaštvo mladih i ovim povodom smo organizovali izložbu fotografija najaktivnije volonterke Kancelarije za mlade, Teodore Džigurski. Ona nam je ovom prilikom predstavila njene 23 fotografije u digitalnoj formi, ali i dve sa kojima je učestvovala u konkursu fotosafari”. Dobožanov je istakla i da će kancelarija nastaviti da podržava stvaralaštvo mladih, a da se sledeće aktivnosti možemo očekivati već posle Velikogospojinskih dana.

panel
5340
Članaka
panel
3849
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

23.10.2019. (10 fotografija)
Svetozar Štefkić
Svetozar Štefkić
13.10.2019. (23 fotografija)
Antifašistička borba u Banatu
Antifašistička borba u Banatu 1941-1944
23.10.2019. (19 fotografija)
Foto-ep o Kumanu

08.11.2019. (15 fotografija)
Priča o domu

Da li ste znali...

Novo Miloševo formirano je iz dva veoma stara naselja, Beodre i Dragutinova. Svoje sadašnje ime dobilo je 1946. godine, po proslavljenom borcu i organizatoru ustanka u ovom selu — Milošu Popovom — Klimi.