U četvrtak, 13. jula, veće opštine Novi Bečej zasedalo je pod 41. put od formiranja lokalne vlasti prošle godine. Dnevni red koji je brojao nekih sedam tačaka bazirao se najvećim delom na planovima i programima ustanova kulture za narednu godinu, odnosno, planovima aktivnosti udruženja i organizacija koje brinu o muzejima na teritoriji naše opštine. Tako su svoje planove za nredni period predstavili direktor Doma kulture, direktorica Narodne biblioteke Novi Bečej, ali i v.d. direktora Turističke organizacije, Saša Dujin, budući da je briga o muzeju “Glavaševa kuća” povereno upravo ovoj opštinskoj instituciji.

Više o povodu današnjeg zasedanja rekla nam je Marica Bešlin, sekretarka skupštinske službe: “Članom 75. zakona o kulturi propisano je da nadležni organ donosi odluku o tome koji će se kulturni programi finansirati u sledećoj godini. Sve ustanove kulture dužne su da, u julu, podnesu svoje programe, a nadležni organ tada odredi koji će programi finansirati” rekla je Bešlin, dodavši i da se sada pravi programski budžet, te je nužno da se zna svaka stavka i zakonski osnov postojanja iste u budžetu. “Da bi odsek za budžet mogao da to ugradi u budžet i da planira koliki će biti budžetski izdatak, mora da dobije rešenje Veća” naglasila je Marica Bešlin.

Pored ovih tačaka dnevnog reda, Veće je danas dalo i saglasnost na plan i program seoske slave u Bočaru koju će, prema rečima Saše Maksimovića, predsednika opštine Novi Bečej, lokalna samouprava podržati sa nekih 350 hiljada dinara.

Cela sednica trajala je nešto više od pola sata, a prisustvovalo je sedam većnika.

panel
5340
Članaka
panel
3860
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

23.10.2019. (10 fotografija)
Svetozar Štefkić
Svetozar Štefkić
13.10.2019. (23 fotografija)
Antifašistička borba u Banatu
Antifašistička borba u Banatu 1941-1944
23.10.2019. (19 fotografija)
Foto-ep o Kumanu

18.11.2019. (11 fotografija)
Priča o domu

Da li ste znali...

da su osnivači košarkaške sekcije 1947. godine bili srednjoškolci zrenjaninske trgovačke akademije i mađarske gimnazije, Živa Galetin, Kosta Živković, Duško Vujackov, Bela Farkaš i Kalman Janković?