Za jubilej - prijateljska utakmica sa Ujpest-om

Ove godine, fudbalski klub “Jedinstvo” iz Novog Bečeja proslavlja 90 godina postojanja. Svečano obeležavanje predviđeno za 22. jul uveličaće i prijateljska utakmica sa budimpeštanskim klubom “Ujpest” koja će se odigrati tog dana u 17 i 30 časova.

Ovim povodom održana je i konferencija za medije na kojoj su prisustvovali predstavnici oba kluba.

Matija Kovač, predsednik organizacionog odbora jubileja našeg fudbalskog kluba, istakao je da je namera organizatora bila da povodom devetodecenijskog postojanja kluba prirede pravi sportski spektakl koji bi se mogao nazvati i sportskim događajem godine u našoj opštini. “Tog 22. jula u 17 i 30 časova doći će nam jedan od najvećih klubova iz republike Mađarske, nekadašnji velikan evropskog fudbala - Ujpest. Organizacija je na vrhunskom nivou. Gosti dolaze značajno jači od nas, ali sa velikim poštovanjem prema organizaciji i prema našoj želji da jubilej koristimo da promovišemo sport, sportske vrednosti, one prave u fudbalu, a ne one koje opterećuju srpski fudbal. Želja nam je da promovišemo fer plej, toleranciju i međunarodnu saradnju” rekao je Kovač. On se osvrnuo i na nekadašnje uspehe FK “Jedinstvo” koji je tokom osamdesetih godina zauzelo drugo mesto u trećoj saveznoj ligi rekavši da je želja svih u organizaciji da se svi podsetimo tih vremena i tadašnje “zlatne” generacije novobečejskog fudbala.

Vodeći trener selekcije ispod 18 godina kluba Ujpest, Viktor Mundi, naglasio je da veoma ceni srpski fudbal i da je tokom svoje karijere igrao sa mnogo fudbalera iz Srbije, te da je namera i njegova, ali i celog kluba, da se ostvari što bolja saradnja sa klubom “Jedinstvo” iz Novog Bečeja dok je Ferenc Kiš, direktor podmlatka mađarskog kluba, dodao da postoje neke stvari iz fudbalske kulture obe države koje bi mogle i trebale da se razmene i podele međusobno. Prema njegovim rečima, mađarskim omladincima dobro bi došlo malo srpske borbenosti na terenu, dok bi srpski fudbaleri mogli da nauče neke tehničke stvari od svojih mađarskih kolega.  

Rudolf Guci, predsednik FK “Jedinstvo”, rekao je da postoji dugogodišnja saradnja između lokalne samouprave i kluba, kao i samouprave sa Budimpeštom, te je tako i odlučeno da se na jubilej pozove upravo Ujpest. “Ovaj jubilej je značajan jer retko koji klub u okolini, pa, i u Vojvodini, ima devedeset godina postojanja. Mnogi su skoro oformljeni, a ovo je jedna od najdužih tradicija na ovim prostorima” dodao je Guci.

Pored prijateljske fudbalske utakmice, predviđeno je i predstavljanje monografije o FK “Jedinstvo”, kao i izložba u galeriji “Selo” u Domu kulture posvećena ovom klubu koja će biti otvorena, takođe, 22. jula.

Sadržaj

PROGRAM VELIKE GOSPOJINE 2018.

23. avgust            

- 12:00 dolazak Rečne flotile (otvoreni dani)

- 20:00 otvaranje Ulice zanatskog piva (centar)

24. avgust

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 14:00 otvaranje ETNO-BAZARA (centar)

- 15:00 otvaranje Velikogospojinskog POLJO-FESTA

- 16:00 registracija takmičara Gospojinskog kotlića 2018

- 17:00 predstavljanje svih takmičara i zajedničko fotografisanje

- 17:30 početak kuvanja ribljih čorbi na lancu

- 19:00 predstavljanje tamburaških orkestara

- 19:30 uzimanje uzoraka riblje čorbe

- 21:00 proglašenje pobednika Gospojinskog kotlića 2018

- 21:30 proglašenje najboljeg tamburaškog orkestra

- 22:00 KONCERT: Apsolutno romantično

25. avgust

- 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 10:00-17:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

- 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

- 10:00 otvaranje MOTOSUSRETA (prostorije moto kluba Road Runners)

- 20:00 KONCERT: Mađarski bend „Piramis“

- 21:30 KONCERT: Nina Badrić

- 23:00 KONCERT: Sergej Ćetković

26. avgust

- 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

- 10:00-17:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

- 12:00 XXV Revija paradnih zaprega (defile i takmičenje)

- 17:00 PerSu Avlija zabavlija      

- 20:00 KONCERT: Amadeus bend

- 22:00 KONCERT: Halid Bešlić

- 00:00 Vatromet

27. avgust

- 17:00 Litija

OPŠIRNIJE

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.