Još jedno sanitetsko vozilo za Dom zdravlja

Novo sanitetsko vozilo novobečejskog Doma zdravlja koje je nedavno stiglo u našu opštinu, zvanično je pušteno u rad u petak, 30. juna.

Sredstva za nabavku ovog vozila dobijena su na konkursu uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine i tim povodom je našu opštinu posetio Nedeljko Kovačević, direktor ove pokrajinske uprave.

Kovačević je, ovom prilikom, naglasio da je ova donacija samo logičan nastavak politike pokrajinske vlade koja se zasniva na tome da je zdravlje građana na prvom mestu. “Uprava za kapitalna ulaganje je ove godine opredelila 333 miliona dinara za sedamnaest opština i 24 projekta. Jedan od tih projekata je i ovo vozilo za Dom zdravlja čija vrednost je 4.4 miliona dinara” rekao je Kovačević dodavši da će ovo vozilo imati i dodatni značaj kada se u Zrenjaninu u bolnici instalira angio sala jer će omogućavati kvalitetnije zbrinjavanje bolesnika sa kardiovaskularnim problemima.

I vršilac dužnosti direktora Doma zdravlja, doktor Ivan Zec, zadovoljan je pristiglim vozilom. Kako je sam istakao, Dom zdravlja u Novom Bečeju pokriva teritorije četiri naseljena mesta, a dosadašnje loše stanje voznog parka u mnogome je otežavalo brigu o pacijentima.

Maksimović: Gasimo požare gde god možemo

Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, istakao je da je ovo samo jedan od koraka u rešavanju mnogobrojnih problema sa kojima se najznačajnija zdravstvena ustanova opštine Novi Bečej suočava. “Od svih “požara” koje lokalna samouprava ima, problem sa Domom zdravlja možda i jeste najveći. Neizmerno smo zahvalni Upravi za kapitalna ulaganja na pomoći oko sanitetskog vozila” kazao je Maksimović, objasnivši i da je od Uprave obezbeđeno 90% sredstava, dok je preostalih deset procenata obezbedila lokalna samouprava. On je još dodao i da je nedavno nabavljeno još jedno vozilo za Dom zdravlja čime je bar jedna dimenzija problema ove ustanove rešena. Upitan o drugim problemima na čijem rešavanju se radi, Saša Maksimović je rekao: “To je dug Doma zdravlja, nabavka opreme... Dug iznosi gotovo 140 miliona, 132 za lekove, 8 za održavanje, gas, grejanje, struju... Dom zdravlja je veliko opterećenje za lokalnu samoupravu i još uvek ne znamo tačno kako ćemo to rešiti”.

Sadržaj

PROGRAM VELIKE GOSPOJINE 2018.

23. avgust            

- 12:00 dolazak Rečne flotile (otvoreni dani)

- 20:00 otvaranje Ulice zanatskog piva (centar)

24. avgust

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 14:00 otvaranje ETNO-BAZARA (centar)

- 15:00 otvaranje Velikogospojinskog POLJO-FESTA

- 16:00 registracija takmičara Gospojinskog kotlića 2018

- 17:00 predstavljanje svih takmičara i zajedničko fotografisanje

- 17:30 početak kuvanja ribljih čorbi na lancu

- 19:00 predstavljanje tamburaških orkestara

- 19:30 uzimanje uzoraka riblje čorbe

- 21:00 proglašenje pobednika Gospojinskog kotlića 2018

- 21:30 proglašenje najboljeg tamburaškog orkestra

- 22:00 KONCERT: Apsolutno romantično

25. avgust

- 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 10:00-17:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

- 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

- 10:00 otvaranje MOTOSUSRETA (prostorije moto kluba Road Runners)

- 20:00 KONCERT: Mađarski bend „Piramis“

- 21:30 KONCERT: Nina Badrić

- 23:00 KONCERT: Sergej Ćetković

26. avgust

- 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

- 10:00-17:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

- 12:00 XXV Revija paradnih zaprega (defile i takmičenje)

- 17:00 PerSu Avlija zabavlija      

- 20:00 KONCERT: Amadeus bend

- 22:00 KONCERT: Halid Bešlić

- 00:00 Vatromet

27. avgust

- 17:00 Litija

OPŠIRNIJE

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.