U nedelju, 25 juna, u amfiteatru na Tiskom keju održana je tradicionalna manifestacija "Multi-kulti vikend".

Pred mnogobrojnom pulikom koja se ovim povodom okupila nadomak Tise, predstavila su se kulturno-umetnička društva Bećarac iz Novog Bečeja, Jovan Aćimac iz Kumana i Teodor Pavlović iz Novog Miloševa sa raznovrsnim igrama. Igrale su se mačvanske igre, bunjevačke, ali i igre iz Trstenika.

Posebne simpatije gledalaca pobrali su poletarci KUD Bećarac koji su izveli mačvanske i trsteničke igre. Iako veoma mladi, mnogi od njih predškolci, oni su samouvereno izašli pred gledalište i odigrali tradicionalne plesove na opšte zadovoljstvo.

Publika je imala zadovoljstvo i da uživa u nastupu KUD Jokai Mor iz Novog Bečeja koje je izvelo tradicionalne mađarske igre.

Iako je u vreme početka nastupa temperatura na termometrima prikazivala negde oko 40 stepeni Celzijusa, a vreme počelo rapidno da se pogoršava, sva kulturno-umetnička društva uspela su da izvedu svoje koreografije predupredivši oluju koja se već pri kraju koncerta mogla nazreti na horizontu.

Manifestaciju je otvorio v.d. direktora Turističke organizacije Novi Bečej, Saša Dujin, koji je istakao da je značaj ove višegodišnje manifestacije mnogostruk i da je negovanje multikulturalnosti ključno za našu zajednicu.

Olja Blažin, umetnički rukovodilac KUD Bećarac, zadovoljna je ovogodišnjom manifestacijom. “Ja sam zadovoljna. Odziv publike je odličan s obzirom na to da je pravi pakao bio u pola osam kada je koncert počeo. Žurili smo da počnemo na vreme s obzirom na ove oblake koji su se navukli” rekla je Blažin dodavši i da je priliv publike konstantan iako se vreme, očigledno, pogoršava. Ona je naglasila i da je veoma značajno što je u okviru dešavanja koja se tokom leta svakog vikenda dešavaju pronađeno mesto i za kulturno-umetnička društva iz naše opštine.

Što se tiče daljih aktivnosti kulturno-umetničkog društva Bećarac, ona je objasnila da sada predstoji letnji period u kome ne bi trebalo da bude nekih značajnih aktivnosti pre svega zbog godišnjih odmora i velikih vrućina, ali da, već s jeseni, Novobečejci mogu očekivati nastavak aktivnosti i nastupe.

panel
5340
Članaka
panel
3900
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

05.12.2019. (15 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu


27.11.2019. (5 fotografija)
Foto-ep
Foto-ep o Kumanu

Da li ste znali...

da je najveći domet koji je jedan Srbin postigao, u renomiranim inostranim pozorištima, postigao Joca Savić iz Novog Bečeja.