Goran Dobožanov najbolji fotograf foto safarija

U petak, 23. juna, u holu Doma kulture u Novom Bečeju, svečano je zatvorena izložba fotgorafija nastalih tokom nedavnog foto safarija Slano Kopovo 2017.

Fotografije koje su bile izložene u osnovnim školama u Kumanu, Novom Miloševu i Bočaru, bile su dostupne građanima više od dve nedelje tokom kojih su posetioci mogli da anonimno glasaju za fotografiju koja im se najviše dopada.

Prvo mesto sa osvojenih 193 glasa pripalo je Goranu Dobožanovu koji nije krio svoje iznenađenje nagradom: “Pomalo je neočekivano jer ova fotografija, konkretno, nije bila moj favorit, ali koliko čujem ljudi i ovde ne dele moje mišljenje tako da nemam ništa protiv”

Goran Dobožanov je kao prvonagrađeni dobio simboličan poklon - foto monografiju o Slanom Kopovu koju su tokom više godina izradili profesionalci.

Direktor doma kulture, Novica Blažin, zadovoljan je rezultatima ovogodišnjeg foto safarija. “Kao što su i kolege rekle, to su samo delići prirode koji su pretočeni u kadrove koje smo mi zabeležili objektivom, odnosno, foto aparatom” rekao je direktor Blažin, dodavši i da je ovo jedan mali deo bogatog biljnog i životinjskog sveta koji je ovekovečen, između ostalog, i da bi se specijalni rezervat prirode Slano Kopovo promovisao i približio našim sugrađanima. Jedino što je prema njegovom mišljenju bio problem ove godine, jesu loše vremenske prilike koje su, donekle, omele fotosafari.

Što se samog procesa glasanja tiče, objasnio je da se u kutiji našlo 1015 glasova, od čega samo pet nije bilo važeće, a da je Dobožanov prvoplasirani sa osvojena 193 glasa..

Novica Blažin je istakao i da je veoma bitno bilo promovisati ove fotografije osnovcima iz svih naseljenih mesta, naročito onima koji su van Novog Bečeja i njihovo učešće bilo je ključno za uspešnost ove izložbe.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

Kumane je u prošlosti nekoliko puta menjalo lokaciju. Poslednji put, 1801. godine, izgrađeno je novo naselje na mestu gde se i sada nalazi.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković