Opština nagradila najbolje učenike

U sredu, 21. juna, u svečanoj sali opštine Novi Bečej upriličen je prijem najboljih đaka osnovnih i srednje škole iz naše opštine.

Sedmoro mladih đaka generacije primio je zamenik predsednika opštine Novi Bečej, Branko Svilengaćin i ovom prilikom uručio im poklon knjige, a biće im isplaćene i novčane nagrade u iznosu od 20.000 dinara. Nagrađeni su učenici Boško Zdravković, Sabolč Dudaš, Srđan Stojanovski, Kristina Lazić, Isidora Lončina, Smiljana Trifunjagić i Radmila Vukelja.

Radmila Vukelja koja je na nedavnoj maturskoj svečanosti i zvanično proglašena najboljom u svojoj generaciji, nije krila svoje zadovoljstvo: “Divan je osećaj pokazati se boljim u odnosu na sve drugare iz generacije i čast je naći se u istoj prostoriji sa svim ostalim đacima generacije. Lepo je biti primećen na ovakav način. I lepo je što se ukazala pažnja prema nama koji smo se trudili u prethodne četiri, osam ili dvanaest godina”. Radmila je postigla izuzetne rezultate na takmičenjima iz književnosti i sporta (disciplina: karate), a, kako sama kaže, planira da upiše studije softverskog inženjerstva u Zrenjaninu.

Domaćin današnjeg prijema, Branko Svilengaćin, ukazao je na to obavljanje javne funkcije retko pruža priliku za neke zaista lepe stvari, ali da je današnji povod i više nego prijatan. “Lepo je pričati o našim najboljim đacima, lepo je pričati o budućnosti Novog Bečeja. Lepo ih je nagraditi. Odličan je osećaj, naročito u vremenu u kome živimo. Jedna ovakva nagrada, koliko god simbolična, verovatno će ostati u pamćenju svakom detetu i značiti. Za nas je ovo bila jako velika čast. I đacima ponovo čestitam jer nije lako ostvariti takav uspeh” rekao je Svilengaćin.

Sadržaj

Da li ste znali...

da se sušara lekovitog bilja »Alkaloid« nalazila na današnjem mestu upravne zgrade Polet Nexe grupa sve do kraja  sedamdesetih godina XX veka?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković