U sredu, 21. juna, u svečanoj sali opštine Novi Bečej upriličen je prijem najboljih đaka osnovnih i srednje škole iz naše opštine.

Sedmoro mladih đaka generacije primio je zamenik predsednika opštine Novi Bečej, Branko Svilengaćin i ovom prilikom uručio im poklon knjige, a biće im isplaćene i novčane nagrade u iznosu od 20.000 dinara. Nagrađeni su učenici Boško Zdravković, Sabolč Dudaš, Srđan Stojanovski, Kristina Lazić, Isidora Lončina, Smiljana Trifunjagić i Radmila Vukelja.

Radmila Vukelja koja je na nedavnoj maturskoj svečanosti i zvanično proglašena najboljom u svojoj generaciji, nije krila svoje zadovoljstvo: “Divan je osećaj pokazati se boljim u odnosu na sve drugare iz generacije i čast je naći se u istoj prostoriji sa svim ostalim đacima generacije. Lepo je biti primećen na ovakav način. I lepo je što se ukazala pažnja prema nama koji smo se trudili u prethodne četiri, osam ili dvanaest godina”. Radmila je postigla izuzetne rezultate na takmičenjima iz književnosti i sporta (disciplina: karate), a, kako sama kaže, planira da upiše studije softverskog inženjerstva u Zrenjaninu.

Domaćin današnjeg prijema, Branko Svilengaćin, ukazao je na to obavljanje javne funkcije retko pruža priliku za neke zaista lepe stvari, ali da je današnji povod i više nego prijatan. “Lepo je pričati o našim najboljim đacima, lepo je pričati o budućnosti Novog Bečeja. Lepo ih je nagraditi. Odličan je osećaj, naročito u vremenu u kome živimo. Jedna ovakva nagrada, koliko god simbolična, verovatno će ostati u pamćenju svakom detetu i značiti. Za nas je ovo bila jako velika čast. I đacima ponovo čestitam jer nije lako ostvariti takav uspeh” rekao je Svilengaćin.

panel
5340
Članaka
panel
3900
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

05.12.2019. (15 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu


27.11.2019. (5 fotografija)
Foto-ep
Foto-ep o Kumanu

Da li ste znali...

da se prvi pisani pomen o našem mestu nalazi u jednom dokumentu iz 1091. godine, u kojem se  Novi Bečej spominje pod nazivom Bechey?