Nova dimenzija sporta u Novom Bečeju

U subotu, 17. juna, otvoren je vikend sporta u Novom Bečeju.

Program je započet ceremonijom u amfiteatru na Tiskom keju gde su prisutne gledaoce i takmičare pozdravili Branislav Dobrodolski, generalni sekretar odbojkaškog saveza Vojvodine, i Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej. Na otvaranju su se predstavile i učenice OŠ “Dositej Obradović” svojom  tačkom koja na najlepši način pokazuje čari ritmičke gimnastike. Takođe, ovom prilikom, i mlade odbojkašice “Jedinstva” koje sada završavaju osnovnu školu iskoristile su svečani momenat da se oproste od svog trenera uručivši mu prigodan poklon.

U sklopu ceremonije svečanog otvaranja sportskog vikenda, u galeriji “Selo” Doma kulture postavljena je izložba o istorijatu kung fu vu šua i kineskoj kulturi koju su posetioci već po samom otvaranju rado posetili.

Posle svečanog otvaranja, počela su sportska takmičenja širom centra Novog Bečeja. Igra se odbojka, košarka, na stadionu fudbal, karate i tekvondo, a najmlađi šahisti se takmiče na terasi Doma Kulture. Ni predškolci nisu zaboravljeni te je za njih osmišljen program u samom srcu gradskog parka gde su aktivnosti prikladne njihovom uzrastu i predstavljaju neku vrstu pripreme za buduće bavljenje sportom.

 Branislav Dobrodolski iskoristio je priliku da ukaže na značaj ove novobečejske manifestacije: “U Novom Bečeju je neka nova dimenzija koja se meni izuzetno svidela. Mi u Savezu smo je prepoznali kao nešto što je izvanredan način promovisanja sporta i prilika deci da odaberu sport i da se bave sportom”. On je dodao da baš zato što nisu sva deca predisponirana za svaki sport ovo pruža odličnu priliku da na jednom mestu vide raznovrsne sportove i odaberu najprikladniji spram svojih interesovanja i sposobnosti.

U sklopu sportskog vikenda održava se i turnir u Street Voley odnosno uličnoj odbojci što je projekat Odbojkaškog saveza Vojvodine koji se karavanski kreće kroz celu pokrajinu, a odlično se uklopio i u program našeg sportskog vikenda.

Dalibor Vučetić, predsednik sportskog saveza opštine Novi Bečej, istakao je da je ovo već peta ovakva manifestacija u Novom Bečeju. “Peti put organizujemo ovu manifestaciju pod sloganom DOĐI I IZABERI SPORT. Učestvuje mnogo ekipa kako kolektivnih, tako i individualnih sportova. Trudimo se da manifestacija pređe u trajni karakter u opštini Novi Bečej jer je ovako nešto potrebno našoj lokalnoj zajednici” rekao je Vučetić.

I Saša Maksimović, predsednik opštine, zadovoljan je ovogodišnjom sportskom manifestacijom: “Sada već tradicionalni vikend sporta u Novom Bečeju, mislim da će biti na vrhunskom nivou. Organizacija je dobra, mnogo dece. Nadamo se da će nas i vreme poslužiti. Mada je najavljivano mnogo drugačije vreme izgleda da ćemo imati sreće i ostaje nam samo da uživamo u sportu”.

Sadržaj

PROGRAM VELIKE GOSPOJINE 2018.

23. avgust            

- 12:00 dolazak Rečne flotile (otvoreni dani)

- 20:00 otvaranje Ulice zanatskog piva (centar)

24. avgust

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 14:00 otvaranje ETNO-BAZARA (centar)

- 15:00 otvaranje Velikogospojinskog POLJO-FESTA

- 16:00 registracija takmičara Gospojinskog kotlića 2018

- 17:00 predstavljanje svih takmičara i zajedničko fotografisanje

- 17:30 početak kuvanja ribljih čorbi na lancu

- 19:00 predstavljanje tamburaških orkestara

- 19:30 uzimanje uzoraka riblje čorbe

- 21:00 proglašenje pobednika Gospojinskog kotlića 2018

- 21:30 proglašenje najboljeg tamburaškog orkestra

- 22:00 KONCERT: Apsolutno romantično

25. avgust

- 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 10:00-17:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

- 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

- 10:00 otvaranje MOTOSUSRETA (prostorije moto kluba Road Runners)

- 20:00 KONCERT: Mađarski bend „Piramis“

- 21:30 KONCERT: Nina Badrić

- 23:00 KONCERT: Sergej Ćetković

26. avgust

- 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

- 10:00-17:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

- 12:00 XXV Revija paradnih zaprega (defile i takmičenje)

- 17:00 PerSu Avlija zabavlija      

- 20:00 KONCERT: Amadeus bend

- 22:00 KONCERT: Halid Bešlić

- 00:00 Vatromet

27. avgust

- 17:00 Litija

OPŠIRNIJE

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.