Još jedna generacija maturanata otisnula se u svet

U četvrtak, 15. juna, u amfiteatru na Tiskom keju, maturanti novobečejske srednje škole oprostili su se sa svojim srednjoškolskim danima i krenuli u svet odraslih.

Mladi gimnazijalci, ekonomci, mašinski tehničari i dizajneri prodefilovali su od Srednje škole do amfiteatra u svečanim haljinama i odelima, prikazujući ono najbolje što Novi Bečej ima da ponudi. Kao i prethodne godine, na amfiteatru je organizovan prigodan program. Svi parovi su prozvani onako kako su pristizali na podijum, a potom je intonirana čuvena akademska himna “Gaudeamus igitur”.

Direktor Srednje škole, Anita Bojić Perkin, pozdravila je sve maturante i poželela im mnogo sreće u daljem radu i školovanju, a po završetku pozdravnog govora dodeljenja su priznanja i nagrade najboljim učenicima. Takođe, proglašen je iđak generacije, a to je ovoga puta bila Radmila Vukelja.

“U našoj srednjoj školi ima izuzetno uspešnih učenika i na republičkim i na međunarodnim takmičenjima. Ove godine su se posebni istakli iz matematike, srpskog jezika i književnosti i fizičkog vaspitanja, a proglasili smo i đaka generacije” rekla je Anita Bojić Perkin dodavši još: “Napomenula sam i da će neka vrata biti otvorena, neka će se teže otvarati, a neka se možda i nikad neće otvoriti, ali da se nikada ne obeshrabre, da budu uporni, da se uvek trude i da uspeh će kad tad doći"

Ovo je, inače, tek druga godina da se na ovakav način obeležava završetak srednjoškolskog obrazovanja naših đaka. Profesor Bojan Aleksov, jedan od organizatora ispraćaja, bio je vidno zadovoljan celom ceremonijom: “Meni je srce puno što se  na ovaj način obeležava ispraćaj naših maturanata. Prošle godine u ovo vreme rekao sam da ćemo se potruditi kao škola da se organizujemo bolje, da neke svoje propuste i nedostatke ispravimo. Ispostavilo se i da je vreme išlo na našu ruku i da je organizacija ispoštovana. Ispoštovali su nas i roditelji i deca i jako mi je drago da na ovaj način obeležavamo ovaj ispraćaj maturanata”

Po završetku ceremonijalnog dela, maturanti i profesori uputili su se u hotel gde je proslava mature uz muziku i ples nastavljena do noćnih časova.

Sadržaj

PROGRAM VELIKE GOSPOJINE 2018.

23. avgust            

- 12:00 dolazak Rečne flotile (otvoreni dani)

- 20:00 otvaranje Ulice zanatskog piva (centar)

24. avgust

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 14:00 otvaranje ETNO-BAZARA (centar)

- 15:00 otvaranje Velikogospojinskog POLJO-FESTA

- 16:00 registracija takmičara Gospojinskog kotlića 2018

- 17:00 predstavljanje svih takmičara i zajedničko fotografisanje

- 17:30 početak kuvanja ribljih čorbi na lancu

- 19:00 predstavljanje tamburaških orkestara

- 19:30 uzimanje uzoraka riblje čorbe

- 21:00 proglašenje pobednika Gospojinskog kotlića 2018

- 21:30 proglašenje najboljeg tamburaškog orkestra

- 22:00 KONCERT: Apsolutno romantično

25. avgust

- 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 10:00-17:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

- 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

- 10:00 otvaranje MOTOSUSRETA (prostorije moto kluba Road Runners)

- 20:00 KONCERT: Mađarski bend „Piramis“

- 21:30 KONCERT: Nina Badrić

- 23:00 KONCERT: Sergej Ćetković

26. avgust

- 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

- 10:00-17:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

- 12:00 XXV Revija paradnih zaprega (defile i takmičenje)

- 17:00 PerSu Avlija zabavlija      

- 20:00 KONCERT: Amadeus bend

- 22:00 KONCERT: Halid Bešlić

- 00:00 Vatromet

27. avgust

- 17:00 Litija

OPŠIRNIJE

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.