U petak književno veče Ildiko Lovaš

Narodna biblioteka Novi Bečej nastavlja sa dobrom praksom i već za petak, 19. maj, najavljeno je književno veče eminentne književnice Ildiko Lovaš posvećeno njenoj najnovijoj knjizi - Rózsaketrec. Književno veče održaće se u galeriji Narodne biblioteke, a počeće u 19 časova.

Što se biografskih podataka tiče, Lovaš Ildiko rođena je 1967. godine u Subotici.  Diplomirala je 1991. godine na Katedri za mađarski jezik i književnost Filozofskog fakulteta Univerziteta u Novom Sadu. Bila je novinarka Televizije Novi Sad i Mađar Soa i urednica više emisija o kulturi i javnom životu, a između 1998. i 2008. bila je glavna urednica časopisa Izenet (Üzenet). Objavljena autorska dela: Kalamáris (1994), Másik történet (1995), Meztelenül a történetben (2000), Via del Corso (2001), Kijárat az Adriára, (2005, 2006), Španska nevesta (2007, 2008), a njen roman Kamenčić (2010) nagrađen je nagradom RID 2011. godine, odnosno objavljen je na sprskom jeziku 2012. godine. Autor je budimpeštanske izdavačke kuće sa sedištem u Bratislavi, “Kalligram”, a njen beogradski izdavač je “Fabrika knjiga”. Za svoj dosadašnji rad dobila je nagrade Sirmai, Bodrogvari, Siveri i Bezeređ.

Tags:

Sadržaj

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.