Fizička kultura

Fizička kultura u novobečejskoj opštini usmerena je na omasovljavanje sportskih i rekreativnih aktivnosti, stvaranje uslova za veću dostupnost fizičke kulture stanovništvu različitog uzrasta, omasovljenje vrhunskog sporta i povećanje opštih zdravstvenih sposobnosti i fizičke kulture stanovništva. U ostvarenje tog zajedničkog cilja velike napore ulažu radne organizacije, sportska društva i organizacije, Samoupravna interesna zajednica za fizičku kulturu i opština u celini. Sada na teritoriji opštine postoji oko 20 sportskih organizacija, koje okupljaju više od 1100 aktivnih sportista. Među sportskim klubovima, kolektivnim radom, izuzetnom aktivnošću i postizanjem vrhunskih rezultata posebno se ističe Fudbalski klub »Jedinstvo« iz Novog Bečeja.

Zbog skromnih materijalnih uslova, nedovoljnog broja sportskih objekata, i dotrajalosti pojedinih objekata, znatno je usporen tempo razvoja masovnog sporta na teritoriji opštine. Sa oko 46.300 m2 otvorenih i oko 3.100 m2 zatvorenih sportskih terena ne mogu se zadovoljiti sadašnje potrebe dece, omladine i ostalog stanovništva. Stoga su neophodni dalji napori i materijalna ulaganja udruženog rada i opštine, jer se jedino tako mogu ostvariti željeni rezultati i u ovoj društvenoj delatnosti.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Da li ste znali...

da je u Vranjevu je iz porodice sveštenika Luke Popovića poniklo - deca, unučad, zetovi i snaje, više od dvadesetak istaknutih glumaca u srpskom Na­rodnom pozorištu u Novom Sadu i u Narodnom pozorištu u Beogradu, što je do danas nenadmašen slučaj.

O gradu