Otvoreno pismo Bočarcima

Novembra meseca 2010. godine, kada sam izabran za predsednika Saveta Mesne zajednice Bočar, sebi, a i prijateljima iz Bočara, sam obećao da ću opravdati moj položaj u Mesnoj zajednici, tako što ću uraditi značajne stvari za naše selo. Te iste 2010. godine, mojim dolaskom na mesto predsednika Saveta, zatekao sam dugovanje u iznosu od 500.000,00 dinara, kao i 3 neopravdana projekta, za dobijena sredstva u 2009. godini, prema AP Vojvodini. Tu 2010. godinu mnogi žitelji pamte kao lošu, iz razloga što su nas te godine zadesile poplave - podzemne vode, što smo uspešno rešili kopanjem kanala u ulicama u kojima je bilo neophodno ispustiti vodu. Mogu da se pohvalim da su članovi Saveta u zimskom periodu uspešno obavljali svoj deo posla, čišćenjem i održavanjem ulica.

2011. godina je godina koja je bila u znaku 800 godina postojanja našeg mesta. 2012. godine, uz pomoć radnika koji su radili na Javnim radovima, smo izbetonirali stazu na Pravoslavnom groblju, dužine oko 100 metara.

Januara meseca 2013. godine, nakon izbora za Savet Mesne zajednice, ponovo sam se našao na mestu predsednika Saveta. Novoizabrani članovi Saveta su već na prvoj Sednici pokrenuli pitanje sadnje sibirskih brestova na „Jamurini“, što smo ubrzo i realizovali. Te iste 2013. godine, putem konkursa koji sprovodi ,,NIS“. kompanija smo konkurisali za rekonstrukciju rukometnog terena, gde smo ostvarili sredstva u iznosu od 800.000,00 dinara. Nakon uspešne javne nabavke, potpisali smo ugovor sa firmom ,,Vojvodinaput“ iz Novog Sada, koja je dostavila najnižu ponuđenu cenu u iznosu od 1.225.867,50 dinara, gde je opština Novi Bečej donirala 425.867,50 dinara. Takođe, postavljeno je i dečije igralište, u parku ispred škole, a uz pomoć radnika koji su bili angažovani preko javnih radova, ozidali smo zid kod Osnovne škole „Dositej Obradović“, a već 2014. godine uspešno smo očistili ,,nemačko“ groblje.

2015. i više nego uspešne godine, smo ostvarili sredstva za rekonstrukciju vodovodne mreže (prva faza), za ulice Vojvođanska i Maršala Tita. Radove na vodovodu izvodila je firma „Hidrovod“ iz Pančeva, a radovi su iznosili 2.817.991,22 dinara. Ubrzo su dobijena sredstva i za Drugu fazu rekonstrukcije vodovodne mreže, koja je obuhvatila Banatsku i Žarka Zrenjanina ulicu, na čijoj su rekonstrukciji radili radnici preduzeća GP Novi Bečej iz Novog Bečeja, za ugovorenu cenu od 3.500,000,00 dinara. Putem konkursa Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu ostvarili smo sredstva u iznosu od 140.000,00 dinara, za kupovinu nove opreme za bioskop (mikseta i snagaš). Učestvovali smo u sanaciji i adaptaciji Lovačkog doma u Bočaru, i takođe je raspisana javna nabavka za izgradnju kapele na Pravoslavnom groblju, na čijoj izgradnji je radila firma ,,PRO CASA“ iz Novog MiloŠeva. Mirnim putem i pregovorima smo uspeli da vratimo zgradu ,,BOTEKS-a“. Polovinom oktobra meseca, zbog neopravdanih sredstava dobijenih 2009. godine za odvodnjavanje, Mesna zajednica je bila prinuđena da vrati dug od 4.000.000,00 dinara (sa kamatom), što je uz pomoć Lokalne samouprave vratila.

2016. godine smo uz pomoć Pokrajinskog sekretarijata za sport i omladinu, realizovali izgradnju tribina na fudbalskom terenu u Bočaru. U proteklih 6 godina smo izdvajali oko 300.000,00 dinara po godini za čišćenje i odvoženje smeća sa deponije (,Bekoša“), trudili smo se da bočarskim klubovima obezbedimo mogućnost takmičenja, kao i mogućnost treniranja, jer smo u prethodnoj godini, iz bezbednosnih razloga zamenili reflektore na rukometnom i košarkaškom terenu.

Zbog svega prethodnog navedenog 2015. godine Mesna zajednica Bočar je dobila nagradu za unapređenje života u seoskoj sredini Kapetan Miša Anastasijević. Pored svega što smo do sada uradili, ostao je nerešen problem kišne kanalizacije, što je i prioritet u rešavanju komunalnih problema u narednom periodu. Ovim putem bih se zahvalio svim članovima Saveta koji su doprineli da naš rad bude ovako efikasan, saradnicima, kao i Lokalnoj samoupravi od koje smo dobijali veliku podršku u radu.

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Novobečejski dani

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.