banerKIA3

10.12.2008. godine

- Izveštaj o registraciju udruženja, o dobijanju PIB-a i tekućeg računa Obavestiti UO ko nam vodi knjigovodstvo, od sada je to Olivera Milovac. Upoznati UO o razgovoru sa predsednikom opštine, gde je bio prisutan i Tomislav Ratković.

- Obrazloženje o proširenje UO udruženja sa dva mlada člana: Saša Vidaković i Janoša Koso.

- Obaveštenje o dobijenim knjigama i long pley pločama od Dragane Bugarski Balint.

- Odluka o vremenu dodeljivanja zahvalnica za pojedince, ustanove i firme koji materijalno pomažu naše udruženje. Isto to i za donatore raznih predmeta i eksponata.

- Poslati zahteve za materijalnu pomoć raznim ustanovama.

- Zaostavština Tomislava Kurbanjeva.

- Registracija Zavičajnog kluba Novobečejaca i Vranjevčana je okončana, tekući račun je otvoren u Komercijalnoj banci, a knjigovodstvo će voditi Olivera Milovac, volonterski.

- Predsednik opštine Milivoj Vrebalov i Tomislav Ratković, u razgovoru sa predstavnicima Zavičajnog kluba, obavestili su predstavnike Zavičajnog kluba da u glavnoj Glavaševoj kući nema prostora za kancelarije, tako da se ne mogu ostvariti planovi za useljenje Zavičajnog kluba u ovaj prostor, ali da postoji mogućnost da se obezbede prostorije u pomoćnim objektima.

- Na predlog Milorada Azuckog trebalo bi se pismeno obratiti predsedniku opštine kako bi definisali i potvrdili prostor koji je obećan početkom decembra 2008. godine, obzirom da dosadašnja obećanja nisu ispoštovana, a Zavičajni klub već ima eksponata koji zaslužuju da budu sačuvani.

- Na predlog Branislava Vojnova i Karolja Andre Upravni odbor treba da se proširi za dva člana, te treba izmeniti Statut, tako da Upravni odbor broji 9 članova. Novi članovi su Saša Vidaković i Janoš Koso, koji u Zavičajnom klubu rade od ponovnog osnivanja.

- Janoš Koso je učestvovao u pripremanju izložbi, učlanjenju zavičajaca, a Saša Vidaković je webmaster sajta novibechej.com i zavičajnog sajta. Predloge će usvojiti Skupština kluba na sledećoj sednici.

- Dragana Bugarski Balint poklonila je Zavičajnom klubu pedesetak knjiga i isto toliko long pley ploča. U znak zahvalnosti imenovanoj će biti dodeljena Zahvalnica Zavičajnog kluba Novobečejaca i Vranjevčana.

panel
5580
Članaka
panel
5414
Fotografija

Poslednje fotografije

04.06.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


04.06.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

Oktobra 1951. godine srušen Crkveni veliki krst u centru Kumana i prenet u portu crkve.