Pioniri fudbalskog kluba “Jedinstvo” iz Novog Bečeja uspešno su priveli sezonu 2018/2019 kraju, a kruna njihovog uspeha ove godine biće učešće na turniru u Prešovu, u Slovačkoj.

Posle mnogo truda i akcije prikupljanja sredstava kako bi se mladi fudbaleri otisnuli na put, oni su u ponedeljak, 1. jula, krenuli u Slovačku. Pored velikog broja građana opštine Novi Bečej koji su podržali sportiste “Jedinstva”, podršku je pružila i lokalna samouprava koja je finansirala troškove puta, ali i obezbedila majice sa novim grbom opštine za učesnike turnira. Naši momci predstavljaće Novi Bečej u Prešovu, ali i Srbiju, budući da su jedini naš tim koji će učestvovati na turniru koji se održava od 2. do 7. jula.

Govoreći o podršci lokalne samouprave, Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, rekao je da je opština finansirala troškove putovanja, a da su majice obezbeđene u saradnji sa JP “Komunalac”, i dodao da za ove mlade sportiste nije najbitnije da pobede, već je bitno omogućiti im da učestvuju. “Ja sam tu mnogo blaži nego što je uprava. Što se mene tiče, treba lepo da se provedu. Mladi su, deca su to, treba da vide malo sveta. S druge strane, ono što sam im ja dao kao zadatak jeste da budu ponosni na svoju opštinu, da je predstavljaju onako kako treba, ipak smo mi mala opština i “Jedinstvo” je mali klub, a tamo će igrati sa pionirima engleskog “Liverpula”. Ono što treba je da budu ponosni, da idu dignute glave i da predstavljaju svoju opštinu kako treba”, rekao je Maksimović.

Podršku pionirima FK “Jedinstvo” pružilo je i javno komunalno preduzeće “Komunalac” čiji direktor, Vladimir Radišić, je istakao da je ovo veoma značajno za mlade fudbalere: “Jako je bitno za našu decu da osete drugačiji mentalitet, da igraju sa decom iz raznih država. Na tom turniru učestvuje sto pedeset i šest ekipa i to će biti jedno veliko iskustvo za njih”.

panel
5340
Članaka
panel
3860
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

23.10.2019. (10 fotografija)
Svetozar Štefkić
Svetozar Štefkić
13.10.2019. (23 fotografija)
Antifašistička borba u Banatu
Antifašistička borba u Banatu 1941-1944
23.10.2019. (19 fotografija)
Foto-ep o Kumanu

18.11.2019. (11 fotografija)
Priča o domu

Da li ste znali...

da je meandar Biserno Ostrvo, u to vreme najveća okuka Tise, dug oko 23 km prosecanjem novog korita 1858. godine u dužini od 8,3 km postaje mrtvaja. Meandar na području Medenjača u dužini od 15 km postao je mrtvaja 1863. godine prosecanjem novog toka u dužini 3,2 km. Ali, je još dugo posle toga meandar korišćen kao glavni plovni put, a prosek postao rukavac. Zbog toga je 1900. godine prosek proširen, a meander zasipan i Medenjača praktično tek 1900. godine postaje mrtvaja.