U četvrtak, 27. juna, u Domu kulture u Novom Bečeju odigrana je predstava za decu “Razmaz kreće u školu” koja je nastala kao produkt saradnje zaposlenih u predškolskoj ustanovi “Dragoljub Udicki” iz Kikinde i Prihvatnog centra u Kikindi.

Premijera ove predstave bila je u pozorištu “Lane” u Kikindi, a i novobečejska publika odlično ju je primila.

Kako je istakla Jasmina Drinjak Malogajski, šef objekta “Kolibri” PU “Dragoljub Udicki”, ova predstava je skup primera loše prakse, odnosno, svega onoga što odrasli rade pred polazak deteta u školu, a što nije dobro. “Mi smo u poslednje tri do četiri godine sakupljali od roditelja sve primere gde oni greše i to smo želeli da stavimo u predstavu. Ovo je skup loših primera gde sve grešite kada upisujete dete u školu. Nije potrebno da vi birate detetu torbu, da vi birate detetu štilorku ili sveske. Dete treba pustiti da uživa u toj svojoj pripremi i mi smo pokušali da na jedan komčan način skrenemo roditeljima pažnju gde greše”, rekla je Drinjak Malogajski. Ona je dodala i da su likovi u predstavi, u stvari, umetnička nadogradnja likova iz knjige “Bića o kojima malo znamo” u izdanju “Kreativnog centra.

Jedna od glumica u predstavi je i Aleksandra Lukačev Felbab koja igra lik tetke iz Nemačke. O svom liku, ona kaže: “Moj lik je značajan jer svako od nas ima neku tetku iz Nemačke i mnogo ljudi se seli iz zemlje, odlazi u inostranstvo i hteli smo da prikažemo koliko oni negde i pate zbog toga i koliko je bitno da ostanemo tu, u svojoj zemlji”, rekla je Lukačev Felbab dodavši i da svoj lik igra, pre svega, komički i da uvek nailazi na odlične reakcije i prijem publike.

panel
5340
Članaka
panel
3860
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

23.10.2019. (10 fotografija)
Svetozar Štefkić
Svetozar Štefkić
13.10.2019. (23 fotografija)
Antifašistička borba u Banatu
Antifašistička borba u Banatu 1941-1944
23.10.2019. (19 fotografija)
Foto-ep o Kumanu

18.11.2019. (11 fotografija)
Priča o domu

Da li ste znali...

početkom 1975. godine počela je, zahvaljujući sredstvima mesnog samodoprinosa, izgradnja Radničkog doma u Novom Bečeju, u čijem je sklopu projektovana četvorostazna automatska kuglana. Gradnja, ovog kapitalnog objekta, trajala je manje od 16 meseci, a svečano otvaranje je obavljeno 1. oktobra 1976. godine.