U subotu, 15. juna, pored vikenda sporta, Novi Bečej bio je i u znaku folkora.

Na amfiteatru nadomak Tise organizovan je susret folklornih ansambala pod nazivom “Multikulturalni vikend”.

Ovogodišnji susret folklora organzovala je Turistička organizacija opštine Novi Bečej u saradnji sa KUD “Bećarac” iz Novog Bečeja, a publici su se predstavili KUD “Bećarac” iz Novog Bečeja, KUD “Jovan Aćimac” iz Kumana, KUD “Teodor Pavlović” iz Novog Miloševa, a kao posebni gosti iz Republike Srpske nastupili su članovi iz kulturno-umetničkog društva iz Teslića.

Govoreći o Multikulturalnom vikendu, Saša Dujin, direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, rekao je da se ova subota može smatrati pravim danom mladosti budući da je u istom danu organizovan i vikend sporta namenjen mladima, a i ovaj susret folklornih ansambala koji je, takođe, okupio veliki broj omladinaca. “Ova deca i mladi čuvaju multikulturalnost ove sredine i zajednice. Ja bih se osvrnuo i na to da je ovo prilično važna manifestacija za našu sredinu jer ona govori o našem bogatstvu, a to je veliki broj različitih kulturnih dobara koje imamo kao što su folklor i folklorno nasleđe” rekao je Dujin dodavši i da je ova manifestacija značajna i za turistčku ponudu opštine Novi Bečej budući da je upotpunjava i obogaćuje.

panel
5340
Članaka
panel
3849
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

23.10.2019. (10 fotografija)
Svetozar Štefkić
Svetozar Štefkić
13.10.2019. (23 fotografija)
Antifašistička borba u Banatu
Antifašistička borba u Banatu 1941-1944
23.10.2019. (19 fotografija)
Foto-ep o Kumanu

08.11.2019. (15 fotografija)
Priča o domu

Da li ste znali...

da je električna centrala u Vranjevu proradila januara 1927. godine, a novobečejska nešto kasnije, to jest u jesen iste godine?