U sredu, 12. juna, u Domu kulture opštine Novi Bečej, predstavljena je knjiga “Primenjeno pozorište u Vojvodini od 2000. godine do danas” čiji su autori Milan Mađarev, Marina Milivojević Mađarev i Ivan Pravdić.

Objavljivanje ove interesantne studije praktičnog pozorišta i pozorišta u praksi finansirao je Pokrajinski sekretarijat za visoko obrazovanje i naučno-istraživačku delatnost, a ona je plod saradnje Akademije umetnosti iz Novog Sada i Visoke škole za obrazovanje vaspitača iz Kikinde.

Govoreći o knjizi, Milan Mađarev je istakao da su autori izabrali mesta za koja su mislili da bi mogla da budu ciljno interesantna: Šid i amatersko pozorište “Branislav Nušić”, Narodni muzej iz Kikinde koji se bavi muzejskim pozorištem, kao i Novi Sad gde na Akademiji umetnosti postoji i master program primenjenog pozorišta. Mađarev je još i dodao: “Na tom projektu smo radili na tome da prosto mapiramo različite oblike primenjenog pozorišta, a da bi bilo jasno šta je to primenjeno pozorište što nije toliko često u upotrebi, ono bi moglo da bude recimo kreativna drama, to je i forum pozorište, rad se mentalno nedovoljno razvijenim osobama, rad u zatvorima, rad sa različitim vrstama zavisnika, tako da se može reći da je to jedan oblik rada sa manjinskim grupama u želji da se u radu sa njima napravi promena”

Profesor Milan Mađarev nedavno je objavio i knjigu “Paralelna istorija teatra” koja će u Novom Bečeju biti predstavljena, najverovatnije, na jesen u okviru Festivala komedije “Jovan Knežević Caca”.

panel
5340
Članaka
panel
3860
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

23.10.2019. (10 fotografija)
Svetozar Štefkić
Svetozar Štefkić
13.10.2019. (23 fotografija)
Antifašistička borba u Banatu
Antifašistička borba u Banatu 1941-1944
23.10.2019. (19 fotografija)
Foto-ep o Kumanu

18.11.2019. (11 fotografija)
Priča o domu

Da li ste znali...

da je prvi fotografski aparat u Kumane je doneo Svetozar - Cveta Sekulić, po povratku iz Rusije 1925. godine?