Gradski narodni orkestar održao je još jedan koncert pred novobečejskom publikom u petak, 19. aprila.

Pozorišna sala Doma kulture opštine Novi Bečej bila je ponovo ispunjena zavidnim brojem gledalaca, a orkestar je i ovoga puta pripremio raskošan i raznolik program. Na sceni su se smenjivala kola, pesme iz Srbije i okruženja, a posebno iznenađenje je bio i nastup Ivane Isakov iz Novog Bečeja koja je prvi put stupila na scenu sa Gradskim narodnim orkestrom i debitovala pred publikom odsviravši dve numere sa našoj publici dobro poznatim muzičarima. Mlada muzičarka istakla je da, iako joj je bio prvi nastup, nije imala tremu i dodala da harmoniku voli i da svira već nekih osam godina.

Zadovoljan nastupom je bio i Stojan Mesaroš, najnoviji član orkestra, a koji je već više od pet decenija bitan kulturni pregalac u našoj opštini. “Ja mogu da kažem da sam, po stažu, najmlađi u orkestru, a po godinama sam najstariji. Veoma nam je drago što smo uspeli i ovom prilikom da prikažemo deo svoga rada na čuvanju naše narodne pesme, izvorne, pa, čak, i novije. Mi smo svi stari drugari. Ovo su sve muzičari koji su dosta svirali i profesionalno i amaterski i čini me sretnim da se vidimo ponovo i provedemo koji minut zajedno. A, videli ste i da je ovaj koncert protekao u najboljem redu. Mi smo dali sve od sebe, kao i uvek. Nadamo se da ćemo još mnogo godina čuvati pesmu” rekao je Mesaroš po završetku koncerta. On je dodao i da orkestar radi na proširenju repertoara nekim novim numerama, možda i nekim drugim žanrovima, a naglasio je i da se nadaju da će nastupiti na Velikogospojinskim danima.

Dugotrajan aplauz i izlazak na bis nisu ni ovoga puta izostali potvrdivši još jednom da naša publika uvek uživa u nastupima Gradskog narodnog orkestra.

panel
5340
Članaka
panel
3860
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

23.10.2019. (10 fotografija)
Svetozar Štefkić
Svetozar Štefkić
13.10.2019. (23 fotografija)
Antifašistička borba u Banatu
Antifašistička borba u Banatu 1941-1944
23.10.2019. (19 fotografija)
Foto-ep o Kumanu

18.11.2019. (11 fotografija)
Priča o domu

Da li ste znali...

da se Brodogradilište »Tisa« od svog osnivanja 1957. godine, samo dvadesetak godina nalazilo na obali Tise, između bivše skele i sadašnje  plaže?