Ovacije za Gradski narodni orkestar

Gradski narodni orkestar održao je još jedan koncert pred novobečejskom publikom u petak, 19. aprila.

Pozorišna sala Doma kulture opštine Novi Bečej bila je ponovo ispunjena zavidnim brojem gledalaca, a orkestar je i ovoga puta pripremio raskošan i raznolik program. Na sceni su se smenjivala kola, pesme iz Srbije i okruženja, a posebno iznenađenje je bio i nastup Ivane Isakov iz Novog Bečeja koja je prvi put stupila na scenu sa Gradskim narodnim orkestrom i debitovala pred publikom odsviravši dve numere sa našoj publici dobro poznatim muzičarima. Mlada muzičarka istakla je da, iako joj je bio prvi nastup, nije imala tremu i dodala da harmoniku voli i da svira već nekih osam godina.

Zadovoljan nastupom je bio i Stojan Mesaroš, najnoviji član orkestra, a koji je već više od pet decenija bitan kulturni pregalac u našoj opštini. “Ja mogu da kažem da sam, po stažu, najmlađi u orkestru, a po godinama sam najstariji. Veoma nam je drago što smo uspeli i ovom prilikom da prikažemo deo svoga rada na čuvanju naše narodne pesme, izvorne, pa, čak, i novije. Mi smo svi stari drugari. Ovo su sve muzičari koji su dosta svirali i profesionalno i amaterski i čini me sretnim da se vidimo ponovo i provedemo koji minut zajedno. A, videli ste i da je ovaj koncert protekao u najboljem redu. Mi smo dali sve od sebe, kao i uvek. Nadamo se da ćemo još mnogo godina čuvati pesmu” rekao je Mesaroš po završetku koncerta. On je dodao i da orkestar radi na proširenju repertoara nekim novim numerama, možda i nekim drugim žanrovima, a naglasio je i da se nadaju da će nastupiti na Velikogospojinskim danima.

Dugotrajan aplauz i izlazak na bis nisu ni ovoga puta izostali potvrdivši još jednom da naša publika uvek uživa u nastupima Gradskog narodnog orkestra.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

  1. godine је izvršеnо оbјеdinjаvаnjе dо tаdа tri оpštinе, Nоvоg Мilоšеvа sа Bоčаrоm, Kumаnоm i Nоvim Bеčејеm.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković