Pesnička štafeta 45. put prošla kroz Novi Bečej

U ponedeljak, 1. aprila, čuvena manifestacija za učenike osnovnih škola koju organizuje Gradska biblioteka “Žarko Zrenjanin” iz Zrenjanina, Pesnička štafeta, prošla je kroz Novi Bečej i to 45. jubilarni put.

Kao i svake godine, učenici osnovnih škola pripremili su bogat program. Tako je bilo i u osnovnoj školi “Miloje Čiplić” gde je bilo muzike, plesa, pevanja, a centralno mesto zauzelo je čitanje pesama mladih pesnika i pesnikinja. Po jedan učenik u kategoriji mlađih i starijih odeljenja odabran je za dalji plasman, a dvanaest najboljih predstaviće se 11. aprila u Zrenjaninu na završnoj ceremoniji Pesničke štafete. Ove godine, u žiriju je bio Vladimir Andrić, dugogodišnji pisac književnosti za decu i tvorac programa kao što su “Laku noć, deco” i “Pustolov” uz koje su odrastale generacije.

Govoreći o svojim utiscima i Štafeti u Novom Bečeju, on je rekao: “Deca su deca. Ja se osećam ovde, u Banatu, kao i prošlog puta, ali i ranije, moja baba je Banaćanka, osećam se u Banatu kao kod svoje kuće, a osim toga, ravno je kao u mojoj Tamnavi. Iste su trave, isto je bilje, isto je busenje, ista vrućina i svežina ujutru”. On je istakao i da, iako se bira samo po jedna pesma iz svake kategorije, kada su pesme slične kvalitetom, odaberu se i dve ili tri, čime će u uži izbor ući više do stotinu i dvadeset pesama dece.

Zadovoljna Pesničkom štafetom je i Marica Stojšin, bibliotekar osnovne škole “Miloje Čiplić”, koja je rekla: “Imali smo tu časr da danas ugostimo Vladimira Andrića i da nam od niza pesama koje smo mi preporučili koje naši učenici pišu, izabere dve pesme koje će ići na završnu svečanost “Pesničke štafete” u Zrenjanin, a to je pesma Minje Števkić “Imala sam psa” i “Strah” Đember Sintije”. Ona je istakla i da je Sintiji Đember ovo nije prvi put da se plasira na dalje takmičenje budući da je prošle godine u Zrenjaninu osvojila treće mesto.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je završetkom pruge Veliki Bečkerek - Velika Kikinda  1883. godine,  Novi Bečej bio uključen u železničku mrežu Austro-Ugarske?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković