NB Teatar (Amatersko pozorište Novi Bečej) i ove godine je pripremio lep poklon pripadnicama lepšeg pola povodom Dana žena, Osmog marta.

Tako je u sredu, 6. marta, odigrana predstava “Sokakom kroz dušu banatsku” što je ujedno treće izvođenje pred našom publikom. Kako je istakao Saša Milenković, reditelj predstave i sekretar NB Teatra, predstava je, igrom slučaja, odigrana dva dana pre samog praznika, ali jeste namenjena i osmišljena kao poklon damama koje su mogle besplatno da odlgedaju izvođenje.

“Sokakom kroz dušu banatsku” je predstava koja govori o tipičnosti, ali i osobenosti života na ovom podneblju. Ona je presek života u Banatu i svega što on predstavlja. Kroz scene koje se nižu jedna za drugom gledalac prati tipične dijaloge i situacije u kojima se većina nas koji živimo na ovom podneblju, pre ili kasnije, nađe. U svojih nešto više od sat vremena, ova predstava obrađuje teme poput života, smrti, udvaranja i venčavanja, ali, i komšijskih ogovaranja i sitnih, ljudskih pakosti vodeći gledaoca od patosa i drame sve do smeha i razdraganosti.

Komentarišući predstavu posle premijere, Milenković je rekao: “Mi smo nešto slično ovoj predstavi radili 1999. godine. To je bila moja prva režija koja je bila slična ovome i to smo baš eksploatisali. To je tekst vojvođanskog miljea koji leže koji smo igrali od scena u ozbiljnim pozorištima do parkova i restorana za nečiji jubilej ili proslavu. Puno prijatelja imamo kroz ovaj festival komedije i već imamo dosta poziva. Ona je tako i rađena. Vidi se i po scenografiji. Više je glumačka nego ona klasična što smo mi dosad radili. Rađena je upravo tako da mi to možemo da spakujemo u jedan gepek i da pravimo kilometre i da je igramo dokle god bude mogla da živi”.

panel
5340
Članaka
panel
3860
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

23.10.2019. (10 fotografija)
Svetozar Štefkić
Svetozar Štefkić
13.10.2019. (23 fotografija)
Antifašistička borba u Banatu
Antifašistička borba u Banatu 1941-1944
23.10.2019. (19 fotografija)
Foto-ep o Kumanu

18.11.2019. (11 fotografija)
Priča o domu

Da li ste znali...

Spomenik palim borcima u narodnooslobodilačkom ratu, otkriven je u Kumanu 1. juna 1954.