Rečna flotila i ove godine privukla pažnju Novobečejaca

U subotu, 25. avgusta, drugog festivalskog dana Gospojine, rečna flotila Vojske Srbije održala je u Novom Bečeju Otvoreni dan. Ovom prilikom, građani Novog Bečeja i drugi posetioci potiske varoši imali su priliku da posete brod “Kozara”, da razgovaraju sa članovima posade, ali, i da se upoznaju sa Prvom i Specijalnom brigadom Vojske Srbije koje su, takođe, predstavile svoje naoružanje i opremu.

Više o tome rekao nam je kapetan fregate Darko Stričić, komandant drugog rečnog odreda i komandant privremenog sidrišta Novi Bečej: “Danas smo imali prilike da vidimo naoružanje i vojnu opremu rečne flotile i Prve i Specijalne brigade kopnene vojske. Treći put za redom je ovde rečna flotila, a prvi put ove godine Prva i Specijalna brigada”. On je istakao i da su organizatori Otvorenog dana zadovoljni odzivom i reakcijama građanstva. “Vojska je interesantna svuda gde se pojavi kao institucija u koju građani imaju dosta poverenja. Ima tu starijeg sveta koji se priseća kako im je bilo. Uglavnom, svi imaju neke lepe uspomene iz vojske. Ima i ovih mlađih koji su zainteresovani za služenje vojnog roka ili zasnivanje radnog odnosa i na to se, uglavnom, komunikacija i svodi” rekao je Stričić. Ovom prilikom, on je dodao i da postoji stabilna stopa interesovanja mladih za profesionalno bavljenje vojnim pozivom: “Vojska jeste specifična u smislu obavljanja dužnosti, u smislu službi, u smislu nekih stvari unutar same profesije, ali, uvek imate ljude koji vole nešto i prepoznaju tu ljubav. Zainteresovanost postoji ako se ta ljubav u sebi prepozna”.        

Sudeći prema broju posetilaca koji su se ukrcali na brod “Kozara” i koji su posetili privremeno sidrište na obali Tise da se zaključiti da i kod nas vlada veliko interesovanje za vojsku naše države.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da su u gradskom parku postojali sledeći spomenici: spomenik Mađarske slobode, spomenik grofa Karolja Leiningena, spomenik kralja Petra I Karađorđevića i spomenik kralja Aleksandra Karađorđevića?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković