“Gospojinski Poljo-fest” - festival poljoprivrede za celu porodicu

Ove godine, od 24. do 26. avgusta, biće održan šesti po redu “Gospojinski Poljo-fest”, jedna od najšire poznatih podmanifestacija Velikogospojinskih dana. Upravo promocija ovogodišnjeg “Poljo-festa” bila je centralna tema konferencije za medije održane u Privrednoj komori Vojvodine u ponedeljak, 16. jula. Kako se moglo čuti na konferenciji, posebno mesto na ovogodišnjem festivalu poljoprivrede biće posvećeno mladim poljoprivrednicima.

Govoreći o značaju ove manifestacije, Vuk Radojević, pokrajinski sekretar za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, rekao je: “Ovakve i slične manifestacije nose sa sobom određeni značaj kada je u pitanju promovisanje poljoprivrede Vojvodine, kada je u pitanju promovisanje običaja, kulture, tradicije, svega onoga što Vojvodina nudi, između ostalog, i vojvođanska gastronomija. Dakle, ovogodišnji “Poljo-fest” podržan je od strane pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu zato što predstavlja jedan inovirani programski sadržaj. I ove godine, kroz stručne panel diskusije, biće promovisana agrarna mera koja se tiče mladih poljoprivrednika do 40 godina. Nešto što je aktuelno i na republičkom i na pokrajinskom nivou jer smatramo da mladi poljoprivrednici jesu i moraju biti generatori daljeg razvoja poljoprivrede. Oni su nosioci novih tehnologija, novih dostignuća i ubeđen sam i da kroz ove stručne panel diskusije možemo doprineti promovisanju poljoprivrede među mladim ljudima”

Matija Kovač, član organizacionog odbora Velikogospojinskih dana, istakao je da, pored osavremenjavanja sadržaja, posetioce i ove godine očekuju neki prepoznatljivi elementi: “Već uveliko traju pripreme, stručni tim odavno radi na organizaciji 6. Gospojinskog Poljo-festa. Očekuje nas sve ono što je do sada bilo od poljoprivredne mehanizacije i svih drugih roba i usluga koje kompanije iz ovog segmenta nude. Puno novih sadržaja, pre svega, onih koji treba da motivišu sugrađane i sve one koji posećuju Gospojinu, poljoprivredne proizvođače iz čitave Vojvodine, da dođu na Poljo-fest, da se zadrže, da se dobro osećaju i zabave. Tako smo ove godine uveli neke interesantne interaktivne sadržaje kao što su sponzorsko takmičenje u jahanju mehaničkog bika gde, zaista, očekujemo jednu festivalsku, da ne kažem i: vašarsku, atmosferu gde će biti puno dobre energije, puno zabave” rekao je Kovač, dodavši i da će i ove godine biti organizovano takmičenje u voženju traktora, prezentacije mehanizacije u radu, najmlađi će moći da jašu ponije i konje, a program “Poljo-festa” biće otvoren 24. avgusta u 15 časova velikom panel diskusijom “Mladi poljoprivrednici – najveća šansa srpskog agrara”. Drugi dan „Poljo-festa“ biće posvećen stočarima u okviru kojeg je planirana izložba krupne, sitne stoke i sitnih životinja, kao i stručno predavanje Poljoprivredne stručne službe „Zrenjanin“ o aktuelnim temama u vezi sa stočarskom proizvodnjom.

Predstavnik zlatnog sponzora, direktor prodaje kompanije “Agroteh“, Dejan Zorić istakao je da će na „Poljo-festu“ biti prisutan i stručni kadar kompanije, koji će zainteresovanim posetiocima pomoći u odabiru poljoprivrednih mašina.

Sadržaj

PROGRAM VELIKE GOSPOJINE 2018.

23. avgust            

- 12:00 dolazak Rečne flotile (otvoreni dani)

- 20:00 otvaranje Ulice zanatskog piva (centar)

24. avgust

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 14:00 otvaranje ETNO-BAZARA (centar)

- 15:00 otvaranje Velikogospojinskog POLJO-FESTA

- 16:00 registracija takmičara Gospojinskog kotlića 2018

- 17:00 predstavljanje svih takmičara i zajedničko fotografisanje

- 17:30 početak kuvanja ribljih čorbi na lancu

- 19:00 predstavljanje tamburaških orkestara

- 19:30 uzimanje uzoraka riblje čorbe

- 21:00 proglašenje pobednika Gospojinskog kotlića 2018

- 21:30 proglašenje najboljeg tamburaškog orkestra

- 22:00 KONCERT: Apsolutno romantično

25. avgust

- 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 10:00-17:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

- 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

- 10:00 otvaranje MOTOSUSRETA (prostorije moto kluba Road Runners)

- 20:00 KONCERT: Mađarski bend „Piramis“

- 21:30 KONCERT: Nina Badrić

- 23:00 KONCERT: Sergej Ćetković

26. avgust

- 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

- 10:00-17:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

- 12:00 XXV Revija paradnih zaprega (defile i takmičenje)

- 17:00 PerSu Avlija zabavlija      

- 20:00 KONCERT: Amadeus bend

- 22:00 KONCERT: Halid Bešlić

- 00:00 Vatromet

27. avgust

- 17:00 Litija

OPŠIRNIJE

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.