“Noćni vukovi” i “Vološin” odali počast palim herojima

U subotu, 21. aprila, pripadnici moto kluba “Noćni vukovi”, moto kluba “Road Runners” iz Novog Bečeja i predstavnici udruženja srpsko-rusko prijateljstva “Vološin” položili su vence na spomenike Aleksandru Beriću i palim pripadnicima Crvene armije, odavši tako počast borcima za slobodu koji su dali živote u odbrani i oslobođenju naše zemlje. Ovo simbolično otvaranje motociklističke sezone u duhu patriotizma imalo je naziv “Godine podviga i slave 1848. - 1918. - 2018.”.

Više o svemu ovome rekao nam je Siniša Beljin - Lala iz “Noćnih vukova”: “Mi smo iskoristili ovaj lep dan da u ovoj godini napravimo početno otvaranje moto sezone u druženju sa kako lokalnim klubovima, tako i klubovima iz okruženja. Da simbolično pokrenemo u ovoj godini pobede i slave, da podsetimo na slovenstvo u pravoslavlju i na ove godine 19848., 1918. gde su bile velike pobede i veliki dani za ovaj narod”. On je dodao i da je članstvo u moto klubu za njega jedan poseban način života koji mu pruža slobodu.

Georgije Dujin, predsednik udruženja “Vološin” koje se bavi negovanjem srpsko-ruskog prijateljstva, rekao je da je ova aktivnost samo početak i da se priprema još mnogo raznovrsnih dešavanja. On je iskoristio priliku i da naglasi značaj subotnjeg polaganja venaca: “Ovo je jedan divan povod, divan dan. Godina je obeležavanja velikih pobeda i velike slave, a, istovremeno, i velikih stradanja na koja se treba podsetiti. Društvo srpsko-ruskog prijateljstva iz Novog Bečeja pomno prati takve datume i, kad god možemo, učestvujemo i pomognemo da ta manifestacija potvrdi živi odnos srpskog i ruskog naroda”.

Posle polaganja venaca, okupljeni su posetili i hram Uspenja presvete Bogorodice na Tiskom keju posle čega je organizovano i neformalno druženje.

Sadržaj

Da li ste znali...

da je Biserno ostrvo nastalo prilikom regulisanja reke Tise, to jest završetkom radova na borđoškom proseku 1858. godine?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković