Skupština ratifikovala kupovinu Sokolca

Opština Novi Bečej nedavno je otpočela postupak kupovine upravne zgrade d.o.o. “Sokolac” u stečaju koja je trebalo da se proda na javnom nadmetanju u ponedeljak, 12. marta. Ipak, predstavnici lokalne samouprave su dali ponudu koju je stečajni upravnik prihvatio, te je umesto licitacijom, dogovoreno da se pomenuta zgrada kupi direktnom pogodbom za nešto više od 27 miliona dinara.

Ovim povodom, u četvrtak, 15. marta, održana je sednica skupštine opštine Novi Bečej na kojoj je usvojen rebalans budžeta neophodan da bi se kupoprodaja mogla realizovati do kraja, kao i odluka pribavljanju u svojinu opštine nepokretnosti “Sokolca”.

Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej, istakao je da ovim rebalansom građani neće trpeti. “Građani neće trpeti zato što smo skinuli deo sa fabrike vode jer je opština konkurisala i u ministarstvu za državnu upravu i lokalnu samoupravu za deo finansiranja fabrike vode. Najverovatnije ćemo konkurisati za deo i od pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, ali ostalo je da se još konsultujemo sa pokrajinskim sekretarijatom da li na ovaj konkurs koji su objavili može opština da konkuriše sa fabrikom vode i da obezbedi deo svog učešća. U svakom slučaju, ništa ne trpi. Ono što jeste zadatak je da se to postrojenje za prečišćavanje vode napravi do juna sledeće godine da bismo što pre pustili u funkciju” rekao je Maksimović. On je dodao i da bi potencijalno mogle da trpe druga i treća faza izgradnje fabrike vode, ali da opština namerava da konkuriše za sredstva, kao i da su predstavnici lokalne samouprave dobili uveravanja da će ta sredstva biti odobrena čime će biti sprečena bilo kakva mogućnost da fabrika vode trpi zbog kupovine upravne zgrade “Sokolca”.

Pored ove dve odluke kojima se, suštinski, finalizira kupovina “Sokolca”, na predlog odbornika opozicije, u dnevni red je uvršten i predlog da se pokrene inicijativa pred pokrajinskim sekretarijatom za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo da se poljoprivrednici oslobode naknade za odvodnjavanje za 2017. godinu zbog izrazite suše. Odbornici većine podržali su ovaj predlog, a predsednik Maksimović je rekao: “Skupština je donela odluku o pokretanju inicijative pred pokrajinskim sekretarijatom i JP “Vode vojvodine” za oslobađanje od plaćanja odvodnjavanja zbog suše 2017. godine. Opština će dati sve od sebe da bar na taj način pomogne poljoprivrednicima”.

Sadržaj

PROGRAM VELIKE GOSPOJINE 2018.

23. avgust            

- 12:00 dolazak Rečne flotile (otvoreni dani)

- 20:00 otvaranje Ulice zanatskog piva (centar)

24. avgust

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 14:00 otvaranje ETNO-BAZARA (centar)

- 15:00 otvaranje Velikogospojinskog POLJO-FESTA

- 16:00 registracija takmičara Gospojinskog kotlića 2018

- 17:00 predstavljanje svih takmičara i zajedničko fotografisanje

- 17:30 početak kuvanja ribljih čorbi na lancu

- 19:00 predstavljanje tamburaških orkestara

- 19:30 uzimanje uzoraka riblje čorbe

- 21:00 proglašenje pobednika Gospojinskog kotlića 2018

- 21:30 proglašenje najboljeg tamburaškog orkestra

- 22:00 KONCERT: Apsolutno romantično

25. avgust

- 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 10:00-17:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

- 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

- 10:00 otvaranje MOTOSUSRETA (prostorije moto kluba Road Runners)

- 20:00 KONCERT: Mađarski bend „Piramis“

- 21:30 KONCERT: Nina Badrić

- 23:00 KONCERT: Sergej Ćetković

26. avgust

- 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

- 10:00-17:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

- 12:00 XXV Revija paradnih zaprega (defile i takmičenje)

- 17:00 PerSu Avlija zabavlija      

- 20:00 KONCERT: Amadeus bend

- 22:00 KONCERT: Halid Bešlić

- 00:00 Vatromet

27. avgust

- 17:00 Litija

OPŠIRNIJE

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.