Širi se tisko priobalje - bežični internet, video nadzor...

Mesna zajednica Novi Bečej za ovu godinu ima mnoštvo planova vezanih za uređenje i održavanje obale rečne obale. Jedna od najbitnijih stavki kojima Mesna zajednica namerava da se bavi jeste proširenje upotrebljivog dela priobalja.

Više o tome rekao nam je Miroslav Macura, sekretar saveta mesne zajednice. “Radimo projektno-tehničku dokumentaciju za proširenje priobalja. To znači da ćemo od Manastira prema mlekari da proširimo priobalje. Napravićemo stazu, osvetljenje i napraviti nove priveze i ta mesta će biti rezervisana za splavove. Premestićemo i neke splavove koji su nagomilani tu prema staroj skeli” rekao je Macura istakavši i da je to jedna ozbiljna investicija u vrednosti negde oko 2.5 miliona dinara, ali da je neophodna Novom Bečeju pošto se iz godine u godinu javlja sve više i više plovila od čega je značajan broj iz okolnih mesta.

Osim proširenja priobalja i zamene dotrajalih kanti za smeće, na obali Tise očekuje nas i uređenje splavova za kupače. “Svake godine imamo problema sa tim splavovima, posebno sa merdevinama zbog nekih nesavesnih kupača koji, koristeći svoju silu, oštete splavove. Sva tri splava ćemo krajem marta meseca da izvadimo, peskiramo, saniramo, zavarimo, promenimo daske, prefarbamo i vratimo nazad u vodu da bismo bili sigurni da će trajati bar dve do pet godina” rekao je sekretar. On je dodao i da se već razmišlja o zameni ovih platfomir za kupanje novima, a da, ako se prilika ukaže, jedan novi splav možda vidimo već ove godine.

Kao dodatnu novinu, Macura ističe i širenje mređe bežičnog interneta na kupalište i ponovno uspostavljanje wi fi u parku u centru Novog Bečeja. U planu je, kaže on, i uvođenje video nadzora na priobalju. “Svake godine nam kante završe u Tisi, klupe budu razvaljene, razbijaju se flaše, skače se po plovilima... Tako da ćemo ove godine, najverovatnije, uvesti i video nadzor”. On ističe da je u pitanju pokušaj da se sačuva postavljeni mobilijar budući da je najvećim delom nabavljen sredstvima samodoprinosa koji plaćaju svi građani Novog Bečeja te tako i pripada svima nama.

Sadržaj

PROGRAM VELIKE GOSPOJINE 2018.

23. avgust            

- 12:00 dolazak Rečne flotile (otvoreni dani)

- 20:00 otvaranje Ulice zanatskog piva (centar)

24. avgust

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 14:00 otvaranje ETNO-BAZARA (centar)

- 15:00 otvaranje Velikogospojinskog POLJO-FESTA

- 16:00 registracija takmičara Gospojinskog kotlića 2018

- 17:00 predstavljanje svih takmičara i zajedničko fotografisanje

- 17:30 početak kuvanja ribljih čorbi na lancu

- 19:00 predstavljanje tamburaških orkestara

- 19:30 uzimanje uzoraka riblje čorbe

- 21:00 proglašenje pobednika Gospojinskog kotlića 2018

- 21:30 proglašenje najboljeg tamburaškog orkestra

- 22:00 KONCERT: Apsolutno romantično

25. avgust

- 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 10:00-17:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

- 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

- 10:00 otvaranje MOTOSUSRETA (prostorije moto kluba Road Runners)

- 20:00 KONCERT: Mađarski bend „Piramis“

- 21:30 KONCERT: Nina Badrić

- 23:00 KONCERT: Sergej Ćetković

26. avgust

- 10:00 Gospojinski POLJO-FEST

- 10:00-02:00 Ulica Zanatskog piva (centar)

- 10:00 ETNO-BAZAR (centar)

- 10:00-17:00 PerSu Dečja ulica (plato ispred Narodne biblioteke)

- 12:00 XXV Revija paradnih zaprega (defile i takmičenje)

- 17:00 PerSu Avlija zabavlija      

- 20:00 KONCERT: Amadeus bend

- 22:00 KONCERT: Halid Bešlić

- 00:00 Vatromet

27. avgust

- 17:00 Litija

OPŠIRNIJE

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koja smatrate da bi dopunila sajt, priključite nam se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije... koje ćemo rado objaviti.

Ideju...

Oni imućniji Novobečejci koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj sajta, da budu dobrotvori (kako se nekada to radilo) mogu nas kontaktirati i dati svoj doprinos ideji koja nam je zajednička.