Veće usvojilo skraćene rokove za konkurse

Veće usvojilo skraćene rokove za konkurse

Pred većnicima se našlo pet tačaka dnevnog reda, a ona koja je, svakako, najinteresantnija građanima jeste ona o skraćenom vremenu trajanja konkursa za izbor projekata iz oblasti sporta, kulture i udruženja građana za tekuću godinu. Naime, kako je objasnila Tamara Ivanišević, načelnica opštinske uprave, na samoj sednici veća, određivanje rokova od 60 ili čak 90 dana za izbor projekata bi, praktično, paralisalo rad udruženja koja se bave ovom oblasti do trenutka odobravanja sredstava.

O ovoj izmeni pravila konkurisanja izjasnio se i Ranko Radnović, član veća zadužen za sport i omladinu. 

-Na ovoj sednici veća doneli smo zaključak o skraćenom vremenu trajanja konkursa iz oblasti sporta, kulture i udruženja kojima se finansiraju ova udružena na nivou opštine Novi Bečej. Što se tiče konkursa za sport, skratili smo rok iz razloga što je ovo prva godina primenjivanja  novog zakona o sportu. Smanjili smo rok na osam dana kako bi sportske organizacije dobile sredstva što ranije i da bi mogli normalno da funkcionišu - rekao je Radnović. On je dodao još i da je rok za podnošenje prijava iz oblasti sporta istekao 17. februara, istakavši i da je bodovanje sportskih organizacija završeno tokom prethodne nedelje, te da se i potpisivanje ugovora može očekivati u najskorijem roku.

-U petak je trebalo da izađe konačna rang lista, ali iz opravdanih razloga nije. To ćemo uraditi danas. Danas bi, takođe, trebalo da objavimo i konkurs iz oblasti kulture koji će trajati, isto tako, osam dana - dodao je Radnović.

Ostale tačke dnevnog reda bile su vezane za tehnička pitanja. Pre svega, usvojena je Odluka o postupanju indirektnih korisnika buzdžeta prilikom popisa nepokretnosti u javnoj svojini. Zora Stanisavljev, izvestilac po ovoj tački dnevnog reda, obrazložila je da se sprovodeći preporuke revizora javila potreba da se popišu sve nepokretnosti koje koriste indirektni budžetski korisnici (mesne zajednice, domovi kulture, biblioteke itd) i da bi bez donošenja ove odluke došlo do dvostrukog prikazivanja ovih nepokretnosti u različitim izveštajima čime bi se stvorio privid abnormalnog uvećanja imovine opštine Novi Bečej.

Takođe, na ovoj sednici veća, usvojen je i zaključak o plaćanju troškova električne energije na teret opštine za objekte koje koriste organi, organizacije i ustanove na teritoriji opštine Novi Bečej.

Celokupna sednica je trajala nešto malo manje od pola sata, a radom je rukovodio predsednik opštine Novi Bečej, Saša Maksimović.

Podržite sajt

Ukoliko želite, donacijom, da pomognete razvoj sajta.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković

Sadržaj

Podržite...

Sakupljanje kulturno-istorijske građe Novog Bečeja smatramo izuzetno važnim i velikim poslom. Za nove naraštaje... sa novom tehnologijom... da vide prošlost... drugačije će ostati zaboravljena.

Već 10 godina se bavimo time, uporno i vredno a ipak je ostalo još mnogo toga da se uradi, mnogo posla je pred nama.

Dobru...

Ako posedujete neki materijal ili saznanja za koje smatrate da bi dopunile sajt, uključite se... Možete komentarisati članke ili nam slati materijale, fotografije na salevidak@gmail.com. Ili prosto svoje predloge, ideje, komentare kako da poboljšamo sajt iznesite Ovde

Ideju...

Za one imućnije Novobečejce koji mogu i žele materijalno da pomognu razvoj ove ideje, daju vetar u leđa, koji žele da budu dobrotvori, sponzori, donatori...

...stojimo na raspolaganju na broju 060 013 01 01

© 2016 Novi Bečej - Online. All Rights Reserved. Designed By SaleVidak