Sportisti godine Behramaj i Brežančić

U petak, 21. decembra, u sportskoj hali sportsko-rekreativnog centra “Jedinstvo” svečano su proglašeni najbolji sportisti opštine Novi Bečej u 2018. godini. Svečanost su organizovali Sportski savez opštine Novi Bečej, sportsko-rekreativni centar “Jedinstvo” i Turistička organizacija opštine Novi Bečej, a u programu su učestvovali i KUD “Bećarac” iz Novog Bečeja, KUD “Jovan Aćimac” iz Kumana, kao i folklorna grupa Kluba za dnevni boravak pri Domu za odrasla i starija lica “Sveti Vasilije Ostroški Čudotvorac”.

Ove godine, u konkurenciji seniora, najbolji sportisti su Enita Behramaj iz kluba borilačkih sportova “Jedinstvo” iz Novog Bečeja i Vladimir Brežančić iz karate kluba “Mladost” iz Novog Miloševa. Umesto Vladimira, nagradu je primio njegov otac, Dragan, koji je rekao: “Vlada je trenutno sa reprezentacijom na pripremama i nije mogao da dođe. On bi voleo da je tu, jer su tu i njegov trener, njegovo društvo i njegovi karatisti. Ovo nije prvi put da je nagrađen. To je redovan sled, on je do sada bio najbolji junior, kadet i omladinac, tako da smo očekivali da bude i najbolji senior, a i rezultati su tu. Sad sam mu poslao poruku, čestitao, on kaže da pozdravlja sve. Ovo mu je sigurno dodatni podstrek da i dalje radi. Bez rada nema ništa. To može da da potvrdi i trener, ovaj uspeh je došao samo radom. Vladimir je bio mali, nerazvijen, a sada je pravi sportista, pravi čovek, dobar đak, dobar student, sve ide baš kako treba”. Vladimirovim uspehom zadovoljan je i njegov trener, Jovica Vukelja, koji je još jednom ukazao na značaj kontinuiranog rada i treniranja: “S obzirom na njegove godine i na to koliku želju i volju ima, kao i na njegov trenutni status u državi Srbiji kao reprezentativca, trenutno realno nema takvog reprezentativca kakav je Vladimir. Uspeli smo uz mnogo rada i odricanja, a rezultat je došao sam po sebi. Kada se radi, to je normalno”

Osvrćući se na svečanost dodele priznanja, Dalibor Vučetić, predsednik sportskog saveza opštine Novi Bečej, kazao je: “Ove godine u veoma jakoj konkurenciji gde su prednjačili individualni sportovi izdvojili smo nekoliko imena koja su pokazala zaista izuzetne rezultate prvenstveno na državnom, ali i na međunarodnom nivou. Sportski savez opštine Novi Bečej je izdvojio par ekipa u pionirskoj selekciji kao što su pionirska selekcija ženskog Odbojkaškog kluba, tako i pionirska selekcija Košarkaškog kluba kao najperspektivnije ekipe u protekloj godini”

Pored Vladimira Brežančića i Enite Behramaj, ovom prilikom su nagrađeni i Marina Marčićev, članica Kluba borilačkih sportova „Jedinstvo“ iz Novog Bečeja u kategoriji pionira, dok je za najuspešnijeg pionira izabran Ivan Marić, iz košarkaškog kluba “Jedinstvo”. Najbolja starija pionirka je Nevena Filipov iz karate kluba “Mladost”, Novo Miloševo, a najbolji kadeti su odbojkašica “Jedinstva”, Ana Marija Knežev, i Nenad Radojčin, karatista “Mladosti” iz Novog Miloševa. Najbolji juniori su Jovana Dragić iz karate kluba “Sen Pai” i Miroslav Tubić iz kluba borilačkih sportova “2. Oktobar”, Kumane.

U oblasti školskog sporta, najboljom je proglašena osnovna škola “Dr Đorđe Joanović” iz Novog Miloševa, a kao najperspektivnije ekipe ocenjeni su KK “Jedinstvo” (generacija 2007) i ženska ekipa OK “Jedinstvo” (generacija 2006./7.)

Najuspešnijom ekipom proglašen je klub malog fudbala “Tisa” iz Novog Bečeja.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

U Kumanu 1994. godine u glavnim ulicama i centru sela posečena i prodata stabla jablanova stara oko 35-40 godina

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković