Manić Tisa 63 - zaboravite na mobilne i štikle

Manifestacija „Manić - Tisa 63“ održava se predstojećeg vikenda na dobro poznatoj lokaciji - 63. kilometru Tise kod Novog Bečeja i okupiće ljubitelje ribolova i tradicionalnih vojvođanskih specijaliteta.

Dragan Vukotić, glavni organizator ove sedme po redu manifestaciju je istakao da je „Manić - Tisa 63“ jedinstven događaj.

- Dolaze nam gosti iz cele Srbije, ali i iz 7 zemalja - Slovačke, Mađarske, Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Engleske i Francuske - rekao je Vukotić dodavši da je “Manić Tisa 63”manifestacija nastala u želji da se tokom zime ribolovcima pruži prilika za pecanje manića, a kako ta vrsta ribe može da se lovi samo tokom popodneva i večeri, došlo se na ideju da se program obogati i postane celodnevan.

Direktor Turističke organizacije opštine Novi Bečej, Saša Dujin je pozvao sve zainteresovane da dođu u petak i subotu, 7. i 8. decembra na branu kod Tise i uživaju u gastronomskim specijalitetima poput kobasica, vulkan čvaraka i pre svega, opuštenoj atmosferi bez mobilnih telefona.

Dujin je podsetio i da je Turistička organizacija opštine Novi Bečej osvojila prvu nagradu za najuspešniju prezentaciju na tek završenom, 10. Međunarodnom sajmu turizma i seoskog turizma, kada je predstavljen tradicionalni svinjokolj, odnosno upravo manifestacija "Manić Tisa 63".

Manifestaciju organizuje Klub ljubitelja reke Tise „Tisa 63“ uz podršku Pokrajinskog sekretarijata za privredu i turizam, Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo, opštine Novi Bečej, Mesne zajednice Novi Bečej i Turističke organizacije opštine Novi Bečej.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da se novobečejska pošta krajem tridesetih i početkom četrdesetih godina XX veka nalazila na uglu ulica Narodnog fronta i M.Tita, odnosno u nekadašnjoj kući Zoltana Luksedera?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković