banerKIA3

Govoreći o novim naslovima koje je biblioteka pribavila svojim čitaocima, Agneš Đukičin, direktor ove ustanove, i više je nego zadovoljna izborom. “Mislim da smo uspeli da zadovoljimo i potrebe i želje naših čitalaca da donesemo i kupimo knjige koje su oni želeli. Naravno, ne samo te, jer izdavačke kuće pošalju pred početak sajma izvesne top liste knjiga koje su ljudima dostupne, međutim, mnoge knjige su se ove godine, kao predhodnih, pojavile na sam dan otvaranja ili u toku sajma. Ne mogu da izdvajam puno naslova, doneli smo deo knjiga i biću zahvalna ako ponovite vašu posetu za par nedelja, jer je ovo nešto za šta smo se taktički spremili, da za prvu ruku kada dođemo imamo nešto što možemo da ponudimo našim čitaocima koji željno očekuju naslove i koji su aktivno učestvovali u pripremi liste knjiga koje ćemo kupiti na sajmu” rekla je Đukičin. Ona je istakla i da su nabavljeni najpopularniji naslovi izdavačkih kuća “Laguna” i “Vulkan”, ali i dela marokanske književnosti budući da je ove godine gost Sajma bio, upravo, Maroko: “Potrudili smo se da i tu produkciju približimo našim čitaocima i da ih uverimo da itekako postoji razlog što je gost sajma bio Maroko i zašto su ih pozvali, zato što imam utisak da jako malo znamo o toj književnoj produkciji. Što se tiče literature za odrasle, mi smo se trudili da izađemo u susret čitaocima, da nabavimo hitove čiji su izdavači „Laguna“ i „Vulkan“. To su izdavači koji su neprikosnoveni, pa je tu i hit „Utroba zemlje“ Pitera Breta. Potrudili smo se da nabavimo i prvi i drugi deo zato što je gospodin Piter Bret bio gost sajma i potpisivao je knjige, tako da veliko interesovanje za ove dve knjige postoji. Tu je i jedan orijentalni naslov, u pitanju je Rafik Šami „Sofija ili početak svih priča“, pa izvolite, uživajte i to ste poželeli i mi smo vam knjigu nabavili”

Na kraju, Đukičin je izdvojila još i neke književne poslastice za prave književne sladokusce: “Ono što je još bilo interesantno ove godine su i književne večeri i tu bih izdvojila par dešavanja. Jedno od njih je bila prezentacija knjige „Predsmrtni dnevnik“ Igora Mandića, mi smo knjigu nabavili i ona će biti na našim policama za desetak dana. Izuzetno književno veče, autor i knjiga i ja je toplo preporučujem i ako bih trebala danas da izdvojim knjigu, to bi bila knjiga Igora Mandića, „Predsmrtni dnevnik“. Biće u biblioteci za nekoliko dana, jer je očekujemo u prvoj pošiljci u kojoj ćemo imati već mnogo više zanimljivih knjiga, novih naslova, a nabavili smo ih oko stotinu. Zaista smo ove godine bili privilegovani da možemo da kupimo lepe naslove i time obradujemo naše čitaoce”.

panel
5620
Članaka
panel
5528
Fotografija

Poslednje postavljeno

Poslednje fotografije

07.07.2020. (13 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


16.06.2020. (7 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
07.07.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je Jovan Knežević - Caca je 1860. godine u Vranjevu osnovao prvo srpsko profesionalno pozorište, iz koga se 1861. godine formiralo Srpsko narodno po­zorište u Novom Sadu.