Veće zasedalo 75. put

Na rutinski brzoj i efikasnoj sednici, pred većnicima se našao manji broj tačaka, uglavnom, tehničkog karaktera. Tako je doneto rešenje o obrazovanju komisije za sprovođenje licitacije poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini opštine Novi Bečej, budući da je prva tačka bila vezana upravu za ovu tematiku. Takođe, data je saglasnost na program festivala komedije “Jovan Knežević Caca”, saglasnost na izveštaj o sprovođenju ovogodišnje Tiske akademije akvarela, a, donet je i zaključak korišćenju javnih površina za vreme trajanja ovogodišnjeg Festivala cveća kojim je omogućeno da prihod od zakupa ode u humanitarne svrhe.

Govoreći o današnjoj sednici, predsednik opštine, Saša Maksimović rekao je: “Ono što bih izdvojio kao posebne tačke su donošenje Odluke o raspisivanju javnog oglasa za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u javnoj svojini opštine. Dakle, radi se o jednoj parceli koja prethodnih godina nije bila izdavana, trogodišnji ugovor je istekao ove godine. Naravno da ćemo je u skladu sa zakonom izdati. Ono što bih takođe izdvojio jeste donošenje Odluke o usmeravanju sredstava za stambenu podršku izbeglicama za troškove sprovođenja kupoprodajnog ugovora. S obzirom da su određena sredstva data od strane Komesarijata za izbeglice i migracije izbeglim licima na teritoriji opštine Novi Bečej, Opštinsko veće je donelo odluku da izdvoji 50 hiljada dinara za troškove notara za pojedinačne izbegličke kuće”.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je Tisa je početkom XX veka bila kod Novog Bečeja široka 230 metara pri nis­kom vodostaju, 302 m pri srednjem i 1.68o metara pri visokom vodostaju. Dubina pri niskom vodostaju 4,2 metra, 7,7 pri srednjem i 9,7 pri visokom vodostaju.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković