banerKIA3

U utorak, 4. septembra, Dom kulture opštine Novi Bečej postao je domaćin još jedne izložbe. Naime, u gornjem holu Doma kulture, amaterski likovni umetnici sa teritorije opštine Novi Bečej izložili su svoje radove u okviru opštinske smotre.

Prema rečima Edit Zerebelji Tenji, stručni saradnik Doma kulture, na ovogodišnjoj smotri učestvovalo je sedam umetnika, od kojih se šest odlučilo da učestvuje u takmičarskoj selekciji. Ona je dodala i da je ovo samo prvi korak u svojevrsnom takmičenju slikara i primenjenih umetnika cele Srbije budući da radovi koji prođu selekciju idu na zonsku smotru u Zrenjanin, a oni koji se plasiraju dalje ići će i na  pokrajinsku, odnosno, republičku smotru.Zerebelji Tenji je istakla i da nisu u pitanju isključivo slike, već ima i fotografija: “Ono što mogu reći je da su radovi dobri, da je izložba interesantna na svoj, dobar način, šarena, svako ima svoj pristup i svoje viđenje. Mogu se videti i fotografije i slike, a izložba je otvorena do daljnjeg, nismo odredili krajnji datum, želja nam je da traje što duže, da što više ljudi vidi ono što Novobečejci rade”. Govoreći o izložbi, ona je iskoristila priliku i da pozove sve svataraoce iz naše opštine da se okupljaju i izlažu, naročito na ovakvim smotrama: “Jako se retko okupljaju slikari naše opštine, što mislim da je velika greška. Trebalo bi više da se druže, da se drže zajedno, da razmenjuju iskustva i ideje. Ovo je prilika da se sretnu i pokažu svima u opštini čime se oni bave i mislim da bi tada imali više prilike da privučemo i mlade. Ima mladih učesnika, ali malo, mada u pozadini uvek čujem da neki rade, ali ne pokazuju ono što stvaraju što je zaista šteta, jer stvarati nije sramota. To treba da bude ponos onog ko to radi, pa ovom prilikom i pozivam mlade i sve one koji nešto rade neka dođu slobodno, neka pokažu svoj rad i neka budu ponosni na to”.

I ove godine, kao i prethodne, selektor zonske smotre bila je Timea Nađ Čajka koja je rekla da je i ove godine kvalitet radova na visokom nivou: “Izložba je kvalitetna. Ukupno devetnaest radova sedam autora od kojih smo izabrali šest dela koje šaljemo dalje. Izabrala sam ove radove na osnovu ličnog utiska. Gledala sam da je kompozicija pravilna, broj primenjenih likovnih elemenata, opšti likovni utisak i po tome sam izabrala ove radove. Moj utisak je da je kvalitet zaista na visokom nivou i sigurna sam da će se više njih plasirati i dalje”.

panel
5620
Članaka
panel
5528
Fotografija

Poslednje postavljeno

Poslednje fotografije

07.07.2020. (13 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


16.06.2020. (7 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
07.07.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je industrija cigle, crepa i keramike »Polet« nekoliko meseci u 1947. godini nosila naziv Toza Marković?