Rečna flotila i ove godine privukla pažnju Novobečejaca

U subotu, 25. avgusta, drugog festivalskog dana Gospojine, rečna flotila Vojske Srbije održala je u Novom Bečeju Otvoreni dan. Ovom prilikom, građani Novog Bečeja i drugi posetioci potiske varoši imali su priliku da posete brod “Kozara”, da razgovaraju sa članovima posade, ali, i da se upoznaju sa Prvom i Specijalnom brigadom Vojske Srbije koje su, takođe, predstavile svoje naoružanje i opremu.

Više o tome rekao nam je kapetan fregate Darko Stričić, komandant drugog rečnog odreda i komandant privremenog sidrišta Novi Bečej: “Danas smo imali prilike da vidimo naoružanje i vojnu opremu rečne flotile i Prve i Specijalne brigade kopnene vojske. Treći put za redom je ovde rečna flotila, a prvi put ove godine Prva i Specijalna brigada”. On je istakao i da su organizatori Otvorenog dana zadovoljni odzivom i reakcijama građanstva. “Vojska je interesantna svuda gde se pojavi kao institucija u koju građani imaju dosta poverenja. Ima tu starijeg sveta koji se priseća kako im je bilo. Uglavnom, svi imaju neke lepe uspomene iz vojske. Ima i ovih mlađih koji su zainteresovani za služenje vojnog roka ili zasnivanje radnog odnosa i na to se, uglavnom, komunikacija i svodi” rekao je Stričić. Ovom prilikom, on je dodao i da postoji stabilna stopa interesovanja mladih za profesionalno bavljenje vojnim pozivom: “Vojska jeste specifična u smislu obavljanja dužnosti, u smislu službi, u smislu nekih stvari unutar same profesije, ali, uvek imate ljude koji vole nešto i prepoznaju tu ljubav. Zainteresovanost postoji ako se ta ljubav u sebi prepozna”.        

Sudeći prema broju posetilaca koji su se ukrcali na brod “Kozara” i koji su posetili privremeno sidrište na obali Tise da se zaključiti da i kod nas vlada veliko interesovanje za vojsku naše države.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je naše mesto pedesetih godina XX veka u okviru Plivačkog kluba »Jedinstvo« imalo i svoju ekipu za vaterpolo?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković