Druženje uz lepu reč u Klubu za dnevni boravak

U prostorijama Kluba za dnevni boravak penzionera i odraslih lica pric centru “Sveti Vasilije Ostroški” u Novom Bečeju, u sredu, 20. juna, održano je interesantno druženje članova literarne sekcije Kluba sa prijateljima iz Subotice, Kikinde, Vrbasa i Zrenjanina.

Okupljeni učesnici družili su se čitajući i govoreći stihove pesama koje su sami pisali, ali i kazujući reči drugih pesnika i pesnikinja. U opuštenoj atmosferi, uz najlepše stihove, druženje je proteklo na kvalitetan način i naišlo je na odlične reakcije učesnika. 

Vesna Banjac iz doma “Sveti Vasilije Ostroški” istakla je da sekcija postoji više od pet godina. “Ja sam sa njima od nedavno. Počeli smo više da radimo. Oni su se okupljali, čitali pesme, pisali. Sad smo počeli nekim drugim tempom i načinom da radimo. Tako da to sa da uzima većeg maha” rekla je Banjac. Ona je dodala da je zadovoljna druženjem i atmosferom naglasivši da je ovo samo jedna od čestih aktivnosti ovog tipa koje se organizuju ne samo u vidu literarnih druženja, već i sportskih i drugih vrsta druženja.

Jedna od učesnica literarnog druženja bila je i Slavica Majin iz Novog Bečeja koja se pesništvom bavi još od gimnazijalskih dana kada je napisala prve stihove. Upitana o tome šta je to što je drži kod poezije toliko dugo, ona je rekla: “Mislim da je to ta nedorečenost. Tu se uvek može preći iz sveta u svet. Metafore su toliko moćne u poetskom svetu da one mogu odvesti do neba i nazad”. Kako kaže, ovoga puta nije se predstavila svojom pesmom, već pesmom Milorada Crnjanina “Skeledžijska” koju je odabrala zato što govori o Tisi koja je neizostavan deo svakog predstavljanja Novog Bečeja gostima.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

1995. godine u proleće, glavnim ulicama Kumana zasađene sadnice lipe i javora, a u samom centru i oko crkve lipe, javor i breze.

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković