banerKIA3

U petak, 8. juna, počela je tradicionalna trodnevna manifestacija “Kad Tisa cveta” koja se održava na samoj obali Tise, u Novom Bečeju.

Kao i svake godine, povod je takozvano “cvetanje” Tise, redak prirodni fenomen kada se insekt poznat kao Tiski cvet diže sa dna reke i izleće na površinu da bi nad rekom obavio svoj “ljubavni” let i, potom, ponovo položio larve u reku gde će čekati narednu godinu da se izlegu. U kontekstu ovoga, vikend manifestacija “Kad Tisa cveta” je uvek u znaku ljubavi. Tako je bilo i ove godine iako je reka pomalo prevarila organizatore te je cvetanje počelo dan ranije.

Bogat ovogodišnji program počeo je u petak u 21 i 30 rok koncertom na vodi, odnosno, na splavu koji se nalazio na samoj reci. Ipak, pre toga, u 18 časova, otvorena je etno ulica na Tiskom keju gde su posetioci mogli da pronađu mnoge suvenire i druge proizvode karakteristične za ovo podneblje kao što su orasnice, svilene bombone i liciderska srca i mnogo drugih šarolikih sitnica. U 22 časa održan je perofrmans na vodi, a svirka se nastavila do kasnih noćnih sati. Posetioce i organizatore nije pokolebalo ni nevreme koje se u noći između petka i subote spustilo na našu varoš. Program je i u subotu bio sličan, a za muzički deo večeri bio je zadužen našoj publici dobro poznat bend “Ribica kiseonik” poznat po pravljenju odlične atmosfere na nastupima. Naravno, tokom obe večeri, posetioci su mogli da puste upaljenu svećicu niz Tisu kao simbolični iskaz želje i ljubavi. Pored toga, zainteresovani su mogli da se provozaju karucama duž obale ili, pak, da uživaju u ugostiteljskim objektima ugneždenim tik uz samu reku.

Za poslednji dan manifestacije “Kad Tisa cveta”, nedelju, 10. jun, najavljeno je revijalno takmičenje u puštanju zmajeva u 16 časova čime će ovogodišnji program biti zatvoren.

panel
5460
Članaka
panel
5384
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

22.05.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


21.05.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


21.05.2020. (10 fotografija)
Likovi ratova i revolucije
Likovi ratova i revolucije

23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je u Novom Bečeju 1948. godine bilo dvadeset prijavljenim berbera, koji su se morali pridržavati jedinstvenog cenovnika što im je država odredila?