“Noćni vukovi” i “Vološin” odali počast palim herojima

U subotu, 21. aprila, pripadnici moto kluba “Noćni vukovi”, moto kluba “Road Runners” iz Novog Bečeja i predstavnici udruženja srpsko-rusko prijateljstva “Vološin” položili su vence na spomenike Aleksandru Beriću i palim pripadnicima Crvene armije, odavši tako počast borcima za slobodu koji su dali živote u odbrani i oslobođenju naše zemlje. Ovo simbolično otvaranje motociklističke sezone u duhu patriotizma imalo je naziv “Godine podviga i slave 1848. - 1918. - 2018.”.

Više o svemu ovome rekao nam je Siniša Beljin - Lala iz “Noćnih vukova”: “Mi smo iskoristili ovaj lep dan da u ovoj godini napravimo početno otvaranje moto sezone u druženju sa kako lokalnim klubovima, tako i klubovima iz okruženja. Da simbolično pokrenemo u ovoj godini pobede i slave, da podsetimo na slovenstvo u pravoslavlju i na ove godine 19848., 1918. gde su bile velike pobede i veliki dani za ovaj narod”. On je dodao i da je članstvo u moto klubu za njega jedan poseban način života koji mu pruža slobodu.

Georgije Dujin, predsednik udruženja “Vološin” koje se bavi negovanjem srpsko-ruskog prijateljstva, rekao je da je ova aktivnost samo početak i da se priprema još mnogo raznovrsnih dešavanja. On je iskoristio priliku i da naglasi značaj subotnjeg polaganja venaca: “Ovo je jedan divan povod, divan dan. Godina je obeležavanja velikih pobeda i velike slave, a, istovremeno, i velikih stradanja na koja se treba podsetiti. Društvo srpsko-ruskog prijateljstva iz Novog Bečeja pomno prati takve datume i, kad god možemo, učestvujemo i pomognemo da ta manifestacija potvrdi živi odnos srpskog i ruskog naroda”.

Posle polaganja venaca, okupljeni su posetili i hram Uspenja presvete Bogorodice na Tiskom keju posle čega je organizovano i neformalno druženje.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da se prvi pisani pomen o našem mestu nalazi u jednom dokumentu iz 1091. godine, u kojem se  Novi Bečej spominje pod nazivom Bechey?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković