Prvi korak ka fabrici vode

U utorak, 23. januara, opštinsko veće održalo je svoje prvo ovogodišnje zasedanje koje je trajalo gotovo sat i po vremena. Pred novobečejskim većnicima našla se čak 41 tačka dnevnog reda, a sednici je prisustvovalo 9 od 11 većnika.

Najveću pažnju privlači svakako tačka koja se odnosi na početak izgradnje dugo najavljivane fabrike vode u Novom Bečeju. Naime, kako je predviđeno, fabrika će se graditi u tri faze. Prva je izgradnja filter stanice sa opremom za filtraciju, druga faza predstavlja izgradnju rezervoara čiste vode i pumpne stanice za dopremanje vode u naselje, dok treće faza predstavlja izgradnju objekta sa opremom za tretman vode od pranja filtera. Branko Svilengaćin, zamenik predsednika opštine Novi Bečej, prokomentarisao je ovu tačku dnevnog reda: “Mi smo vrlo oprezno i sa dozom optimizma ušli u proces izgradnje fabrike vode, uz određena obećanja da će viši nivoi vlasti učestvovati u ovom našem projektu. Ideja nam je da prva faza izrade tog postrojenja bude završena u ovoj godini. Samim tim smo ušli u donošenje neophodnih odluka na Opštinskom veću i Skupštini opštine”.

Među drugim tačkama o kojima se govorilo na Veću jesu i finansijski planovi mesnih zajednica, javnih ustanova i preduzeća, a preneta su određena prava na peokretnostima sa mesnih zajednica i ustanova na opštinu Novi Bečej u skladu sa zakonom i instrukcijom revizora. “To znači da će, spram zakona i opštinskih odluka, u budućnosti, opština Novi Bečej raspolagati nekretninama, odnosno, nepokretnostima koje su u proteklom periodu bile na raspolaganju kako mesnim zajednicama, tako i javnim ustanovama. Takođe, ovim odlukama Dom kulture će raspolagati svim objektima kulture u opštini novi Bečej, što znači ne samo u Novom Bečeju, već i u ostalim naseljenim mestima. Isto važi i za Predškolsku ustanovu „Pava Sudarski“, odnosno Dom zdravlja Novi Bečej, koji su dobili veća prava. Što se tiče mesnih zajednica objekti koje oni ne koriste prešli su na korišćenje opštini Novi Bečej, a inače su i do sada bile u vlasništvu opštine Novi Bečej” objašnjava Svilengaćin.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da se prvi pisani pomen o našem mestu nalazi u jednom dokumentu iz 1091. godine, u kojem se  Novi Bečej spominje pod nazivom Bechey?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković