Opština obradovala najugroženije mališane

Opština Novi Bečej krajem 2017. godine izdvojila je sredstva iz tekuće budžetske rezerve kojima su pribavljeni paketići za 450 mališana koji su na bilo koji način povezani sa korišćenjem usluga Centra za socijalni rad.

O ovome je svojevremeno govorio i Saša Maksimović, predsednik opštine Novi Bečej: “Uspeli smo da iz tekuće budžetske rezerve izdvojimo 450.000 dinara za kupovinu paketića za decu uzrasta do 10 godina koja su na bilo koji način naslonjena na Centar za socijalni rad i koja su u stanju socijalne potrebe. Sva deca, bez diskriminacije, koja imaju ikakvih dodirnih tačaka sa Centrom za socijalni rad treba da dobiju paketić. Ovo nije politika već želja da toj deci obezbedimo barem minut sreće kroz taj slatki paketić koji će donirati opština preko Centra za socijalni rad”.

Podela paketića počela je neposredno pred Novu godinu, a nastavila se i u prvoj nedelje januara, baš u vreme božićnih praznika. U akciju dodele paketića mališanima uključeni su, pored opštine koja je obezbedila sredstva, i Centar za socijalni rad, Turistička organizacija, ali i Mesna zajednica Novi Bečej. Samo u Novom Bečeju podeljeno je nekih 210 paketića, a Miroslav Macura, sekretar saveta mesne zajednice, istakao je značaj ove akcije dodavši: “Pokazali smo da mislimo na sve mališane u vreme novogodišnjih i božićnih praznika. Ovoga puta uspeli smo da izmamimo ono najvrednije od dece, a to je osmeh”.

paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Sadržaj

Da li ste znali...

da je poslednji Ban Dunavske Banovine bio novobečejac Milorad Vlaškalin, koji je živeo u kući  gde se danas nalaze banka Intesa i Continental banka?

Webinfo

Portal „Webinfo“ zvanično je registrovan 2011. godine, nakon nekoliko godina neformalnog informisanja. U startu je ideja bila - informisanje građana opština Bečej i Novi Bečej, na oba jezika, a moto kojim se vodimo je "Građanin ima pravo da zna!". Pioniri smo u korišćenju svih prednosti interneta na teritoriji obe opštine, te smo prvi počeli da „eksploatišemo“ multimediju koristeći spoj teksta, fotografije, audio i video priloga.


www.webinfo.rs

webinforedakcija@gmail.com

Glavni urednik: Tijana Janković