banerKIA3
Novak Đoković fondacija

U duhu nedavno pokrenute onlajn kampanje posvećene značaju sporta, pod nazivom Sport u jednoj reči - Sport In One Word,  danas je Novak Đoković fondacija svečano otvorila igralište za decu u Predškolskoj ustanovi „Pava Sudarski“ – vrtićima „Leptirić“ i „Jovanka Dobrosavljev Mica“. Fondacija je donirala mobilijar vrednosti oko 1.230.000 dinara.

Ovo igralište je namenjeno da upotpuni svakodnevno druženje i dečju igru za preko 320 mališana. Svečano otvaranje obeležio je dan ispunjen sportskim igrama. U poslednjih mesec dana otvorena su igrališta u opštinama Srbobran, Stara Pazova, Gornji Milanovac i Novi Bečej. U adaptaciju i opremanje ovih vrtića uloženo je preko tri miliona dinara.

Novak Đoković fondacija

Gorana Džudža Jakovljević, projektna menadžerka Novak Đoković fondacije, posebno se osvrnula na značaj i uspešno relizovane projekte u četiri opštine.

„Ideja je da deca širom Srbije imaju adekvatne uslove za igru, razvoj i napredak. Delimo mišljenje sa predstavnicima lokalnih zajednica i težimo da obuhvatimo što više mesta, kako bismo pružili uslove za sportske aktivnosti i deci u gradu i okolnim mestima. Do sada smo uspeli da otvorimo četiri igrališta i verujemo da ćemo nastaviti istim intenzitetom kako bismo obradovali i upotpunili detinjstvo najmlađima širom Srbije. Veoma je važno da svi budemo uključeni i pomognemo sredine kojima je to neophodno“, istakla je Gorana.

„Iskreno se radujemo i srdačno zahvaljujemo Fondaciji Novak Đoković, što je prepoznala naše ideje i želje u okviru projekta „Bezbedna igrališta za sve“ i omogućila deci bolje uslove za odrastanje i razvijanje potencijala srećnog i zdravog detinjstva“, izjavio je Dragan Miloradović, direktor PU „Pava Sudarski“.

April kao mesec kada se širom sveta obeležava Međunarodni dan sporta, inspirisao je Fondaciju da je pravo vreme za podsticanje javnosti i osvešćivanje o važnosti sporta u životu. U tom duhu baš u aprilu Fondacija organizuje otvaranja igrališta i sportske igre za najmlađe širom Srbije, a putem onlajn kampanje Sport u jednoj reči, koja će trajati do 30. aprila, Fondacija poziva ceo svet da se uključi i da svoj doprinos podizanju svesti o značaju sporta.

Ostalo je još samo nekoliko dana da se i VI uključite i pošaljete poruku o sportu u samo jednoj reči. Sportski je učestvovati, pridružite se!

panel
5780
Članaka
panel
5758
Fotografija

Poslednje fotografije

27.08.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Kultura, sport, društva...


16.06.2020. (7 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
05.08.2020. (7 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
31.08.2020. (30 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

24.09.2020. (10 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da su u gradskom parku postojali sledeći spomenici: spomenik Mađarske slobode, spomenik grofa Karolja Leiningena, spomenik kralja Petra I Karađorđevića i spomenik kralja Aleksandra Karađorđevića?