banerKIA3

Ovogodišnja akcija, prigodnog naziva „Čišćenje Kumana 2014 ", okupila je 50-ak učesnika, prema rečima Stevana Cucina, predsednika Udruženja „Stari hrast"

Udruženje ekologa „Stari hrast" iz Kumana organizovalo je akciju čiščenja ovog naseljenog mesta u opštini Novi Bečej. Kako iz Udruženja ekologa kažu, akcija je sada već tradicionalna, jer se održava poslednje 3-4 godine. Ovogodišnja akcija, prigodnog naziva “Čišćenje Kumana 2014", okupila je 50-ak učesnika, prema rečima Stevana Cucina, predsednika Udruženja „Stari hrast": „Pozvali smo sva udruženja građana, penzionere, sportsko društvo, lovce i ribolovce, društvo ekologa, koje je sigurno tu, jedno od pokrovitelja sa mesnom zajednicom i suorganizator."

Kako Cucin navodi svrha akcije je da se očisti Kumane, uklone divlje deponije, a pošto se bliži i seoska slava, to je razlog više da se sve dovede u red. Cilj akcije čišćenja je i da se gradani, a naročito mladi, edukuju po pitanju očuvanja životne sredine, kako bi Kumane bilo još lepše. Akciju je podržao i predsednik opštine Novi Bečej, Saša Šućurović, koji je u njoj aktivno učestvovao: „Аkcciju je organizovala Mesna zajednica i ja sam kao predsednik opštine zajedno sa članom svoje porodice podržao ovu akciju i svakako ćemo pomoći ne samo fizički, radom, nego i svakom ostalom podrškom, pre svega mislim na materijalnu pomoć. Bitno nam je da je svako selo u našoj opštini, odnosno svaki deo naše opštine čist i ova akcija, ne samo u ovom naseljenom mestu, mislim da će se uskoro održati u svim naseljenim mestima naše opštine."

Akcija „Čišćenje Kumana 2014" sprovedena je uz svesrdnu podršku Mesne zajednice Kumane, što je potvrdila i Tanja Santovac, vršilac dužnosti sekretara Saveta Mesne zajednice Kumane: „Svi zaposleni u mesnoj zajednici učestvuju, kao i sva udruženja građana, ali dodatno i građani koji su zainteresovani, koji žele da ulepšaju naše mesto. Takođe bih se zahvalila i predsedniku opštine Saši Šućuroviću koji je takođe podržao našu akciju i učestvovati."

panel
5580
Članaka
panel
5414
Fotografija

Poslednje fotografije

04.06.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


04.06.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je završetkom pruge Veliki Bečkerek - Velika Kikinda  1883. godine,  Novi Bečej bio uključen u železničku mrežu Austro-Ugarske?