banerKIA3

Među najboljim likovnim radovima našli su se radovi dece PU "Pava Sudarski": Sare Dekanić, Teodore Vaščić i Poša Rite iz grupe vaspitača Melinde Simić i pripravnika vaspitača Miroslava Macure

Povodom slave sv. Vasilije Ostroški književnog časopisa za decu „VITEZ" osnovan je Beogradski festival pisaca za decu „VITEZOVO PROLEĆE", koji svake godine raspisuje konkurs. Ove godine, dvanaesti put po redu, učestvovalo je dvanaest hiljada crteža, pesama i priča dece iz cele Srbije. Među najboljim likovnim radovima našli su se radovi dece PU „Pava Sudarski": Sare Dekanić, Teodore Vaščić i Poša Rite iz grupe vaspitača Melinde Simić i pripravnika vaspitača Miroslava Macure. U čast nagrađene dece, 11 .maja u Sava Centru je prireden festivalski program, gde su ove talentovane devojčice primile nagrade, diplome i knjige zbirki pesama za decu.

Književni časopis za decu „VITEZ" osnovan je pre trinaest godina i vode ga naši najpopularniji pisci za decu, na čelu sa Nedeljkom Popadićem. Časopis je bio namenjen deci školskog uzrasta, a od prošle godine izlazi i „MALI VITEZ" prilagođen najmlađima. Deca PU "Pava Sudarski", prema izboru roditelja, a na predlog vaspitača, redovno uživaju u svemu što ovaj časopis nudi.

U okviru festivala deca su imala priliku da se druže i slušaju stihove naših najznačajnijih pisaca: Dobrice Erića, Raše Popova, Milovana Vitezovića, Radomira Andrića, Matije Bećkovića, Nedeljka Popadića i mnogih drugih. Program su svojim učešćem podržale i mnoge javne ličnosti domaće muzičke i glumačke scene kao što su Leontina i hor „Čarolija", Bora Đorđević, Mari Mari, Rada Đuričin i drugi. Prevoz je bio organizovan u saradnji sa roditeljima.

panel
5580
Članaka
panel
5414
Fotografija

Poslednje fotografije

04.06.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


04.06.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je jedan od glavnih aktera, pri osnivanju opere u Novom Sadu, bude naš sugrađanin Bogdan Čiplić, u to vreme upravnik Srpskog narodnog pozorišta.