banerKIA3

Tužnim povodom, setili su se Miloševčani da lepim gestom odaju počast svojoj mladoj sugrađanki i zasade 100 tuja na dve lokacije u centru i samim tim izvrše uređenje dela gradskog zelenila

„100 tuja za Branislavu Pap“ naziv je projekta Udruženja seoskog folklora veterana „Teodor Pavlović" iz Novog Miloševa, kojim su njegovi članovi, u petak 11. oktobra, želeli da zadrže i očuvaju sećanje na svoju članicu, Branislavu Pap.

Branislava je prošle godine preminula od leukemije, u svojoj 14. godini. Ovim tužnim povodom, setili su se Miloševčani, da lepim gestom odaju počast svojoj mladoj sugrađanki i zasade 100 tuja na dve lokacije u centru i samim tim izvrše uređenje dela gradskog zelenila. Aleksandra Đuričin, predsednica Saveta Mesne zajednice Novo Miloševo, bila je jedna od onih koja je zasadila tuju na jednoj od dve predviđene lokacije, iza Doma penzionera i u parku kod Lovačkog doma.

Sadnji tuja prisustvovali su funkcioneri lokalne samouprave, a prvu tuju u zemlju je posadio predsednik opštine, Saša Šućurović. Ostatak sađenja pomogla su deca OŠ „Dr Đorđe Joanović". Duško Pajić, predsednik Udruženja seoskog folklora veterana „Teodor Pavlović", rekao je da su za sredstva za projekat konkurisali kod „Ministarstva omladine i sporta“. Projekat „100 tuja za Branislavu Pap“, Udruženje je napisalo kako bi ispunilo obećanje da 100 tuja bude posadeno u znak sećanja na nekadašnju članicu. Pajić se zahvalio svima koji su akciju podržali: „Projekat su pomogli „Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije“, „Omladinski klub Novi Bečej“, „Mesna zajednica" Novo Miloševo, opština Novi Bečej, OŠ „Dr Đorđe Joanović“, JP „Kompred” Novo Miloševo, „Radio Novi Bečej“, kao i svi članovi udruženja „Teodor Pavlović“.

“Duško Pajić je želeo da se zahvali i pojedinačno, pre svega, Sofiji Blažin, diplomiranom pejzažnom arhitekti, koja je pružila stručni nadzor, Zoranu Đokiću, geometru, koji je izvršio potrebna merenja, kao i Milanu Veskovu, koji je traktorom izbušio rupe za tuje. Pajić je istakao da je parola projekta „Mladi su zakon“ i rekao da se nada prilici da se uradi još projekata, ali nekim veselijim povodom, jer je Udruženje tu da potpomogne omladinu kao što je to činilo i do sada.

panel
5580
Članaka
panel
5414
Fotografija

Poslednje fotografije

04.06.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


04.06.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je u Vranjevu postojala pivara Herp Adolf Sörgyár Aracs? Zapošnjavala je pet radnika, a proizvodni kapacitet  joj je bio  228 hektolitara piva?