banerKIA3

U produžetku Partizanske ulice pripremaju se površine za poljoprivredne proizvođače na višegodišnje korišćenje.

Mesna zejdnica Kumane sprovodi anketu među poljoprivrednim proizvođačima, pre svega među stočarima, o potrebi izgradnje mini farme, budući da je ovo naseljeno mesto više od dvadeset godina poznato po velikom broju muznih krava i proizvodnji mleka.

Prema rečima predsednika Saveta MZ Kumane, Stevana Cucina, problem je što se proizvodnja mleka i mlečnih prerađevina, uglavnom, odvija u izgrađenim objektima koji se nalaze u ekonomskom delu dvorišta proizvođača, uz stambene objekte. Cucin dodaje da takav način proizvodnje ne odgovara modernom načinu iz više razloga, pre svega iz bezbednosno-zdravstvenih, ali i ekonomskih: „Farme ovog tipa se ne mogu proširiti niti proizvođači mogu na adekvatan način da unaprede svoju proizvodnju, jer su ograničeni veličinom placeva u naselju. U budućnosti vidimo opstanak i razvoj sela kroz razvoj intenzivnije poljoprivredne proizvodnje, pre svega zbog strukture zemIjišta i stočarstva".

Savet Mesne zajednice Kumane doneo je odluku da se na teritoriji mesne zajednice uredi „farmerska zona", odnosno da se na kraju naselja u produžetku Partizanske ulice isparcelišu određene površine i urede odgovarajućom infrastrukturom, koje bi bile ustupljene, pod određenim uslovima, zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima na višegodišnje korišćenje. „U toku je izrada urbanističko-tehničkih uslova, a zainteresovanih ima. Ako mogu da se prave industrijske, bescarinske zone i brojne druge zone, možemo i mi da napravimo „farmersku zonu" ubeđen je predsednik Saveta Mesne zajednice Kumane.

panel
5560
Članaka
panel
5384
Fotografija
paypal PNG24
ako želite da podržite razvoj sajta donacijom

Poslednje fotografije

22.05.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


21.05.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


21.05.2020. (10 fotografija)
Likovi ratova i revolucije
Likovi ratova i revolucije

23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

Novo Miloševo formirano je iz dva veoma stara naselja, Beodre i Dragutinova. Svoje sadašnje ime dobilo je 1946. godine, po proslavljenom borcu i organizatoru ustanka u ovom selu — Milošu Popovom — Klimi.