banerKIA3

Kuglašice Jedinstva na Kupu Evrope zauzele četvrto mesto

Kuglašice Jedinstva iz Novog Bečeja nastavak prvenstva u Super ligi Srbije očekuju sa velikim ambicijama. Posle 11 odigranih kola Novobečejke se nalaze na drugom mestu sa 16 bodova, četiri manje od aktuelnog prvaka Pioniri iz Subotice, sa realnim izgledima da tu poziciju sačuvaju, a time obezbede učešće u Kupu Evrope. Ekipa Jedinstva, koju predvodi iskusna Đenđi Kirti, koja je ujedno i trener, zabeležila je osam pobeda i dva poraza, oba od Pionira iz Subotice.

Za ekipu je nastupilo sedam kuglašica, svih deset utakmica odigrale su Đenđi Kirti, Mirjana Dudevljev, Biljana Vujackov i Hermina Lukač, lldiko Isakov devet, Milana Pavlic sedam, a Erika Kolarević četiri utakmice. Najbolji prosek ostvarila je Erika Kolarević 555, Pavlic i Dudevljev 553, Lukač i Vujackov 550 čunjeva.

Najuspešnija sa osam pobeda je Biljana Vujackov, dok su Mirjana Dudevljev i Milana Pavlic zabeležile sedam, a Đenđi Kirti šest pobeda.

Najbolji pojedinačni rezultat zabeležila je Milana Pavlic, na kuglani Banjica u Beogradu oborila je 595, a na kuglani u susednom Bečeju, gde Jedinstvo igra sve utakmice kao domaćin, Erika Kolarević je protiv Vrbas Dane oborila 588, a identičan rezultat zabeležila je i Đenđi Kirti u duelu sa novosadskom SPC Vojvodinom.

Novobečejke su zablistale i na međunarodnoj sceni. Na Kupu Evrope, koji je održan u Apatinu, su u veoma jakoj konkurenciji zauzele četvrto mesto.

Kapiten ekipe Đenđi Kirti je istakla „Veoma sam zadovoljna igrama i plasmanom u ovom prvenstvu. Ne treba zaboraviti da sve utakmice igramo u susednom Bečeju, pošto naša kuglana ne odgovara propozicijama i da imamo mali fond igračica. Očekujem da u nastavku sačuvamo drugu poziciju koja će nam omogućiti da i ove godine izborimo pravo učešća na Kupu Evrope."

panel
5580
Članaka
panel
5414
Fotografija

Poslednje fotografije

04.06.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


04.06.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je Dobrovoljno Vatrogasno Društvo osnovano 1882. godine i nalazilo se na uglu ulica Ive Lole Ribara i Petra Drapšina?