banerKIA3

Da je opština Novi Bečej zbog svojih novih ideja i izdvajanja za poljoprivredu postala vrlo interesantna predstavnicima medija pokazala je i prošlonedeljna poseta novinarskih ekipa

Ekipa emisije "Znanje imanje" provela je nekoliko dana u opštini Novi Bečej kako bi predstavila javnosti poljoprivrednu sliku naše opštine. Oni su 24. 25. i 26. januara posetili su nekoliko poljoprivrednih domaćinstava i zadruga u Novom Miloševu. Tom prilikom je u Domu penzionera organizovano predavanje na niz aktuelnih tema iz oblasti poljoprivrede.

Predavanje otvorila Jasmina Nikitović Stojičić, urednica poljoprivredne emisije "Znanje imanje", a jedan od predavača je bio i Luka Radoja, stručni konsultant ove emisije.

"Mi smo danas obišli domaćine ovoga kraja. Naravno uvek obilazimo Ijude koji imaju šta da kažu, koji uvode nove tehnologije, da prosto pokažemo da i u ovim uslovima, koji su zaista ekonomski teški, a prošle godine smo imali i te klimatske probleme, uz puno rada i uz korišćenje nove tehnologije mogu da stvore neku novu vrednost. Ovde smo upoznali mlade Ijude koji su formirali svoje porodice, imaju ozbiljnu nameru da se bave proizvodnjom hrane, i u ovim lošim uslovima oni postižu solidne rezultate" - rekla je Jasmina Nikitović Stojičić, voditeljka najgledanije emisije o poljoprivredi "Znanje imanje".

Nakon predavanja poljoprivrednici su imali priliku da razmene iskustva sa predavačima i predstavnicima lokalne samouprave Jasmina Nikitović Stojičić je tom prilikom dodala da su zahvaljujući dobrim domaćinima imali prilike da vidime sve što ih je zanimalo: "Spajamo priču "Proizvodnja hrane" i "Seoski turizam", tako da smo otvorili i tu temu - kako će se razvijati Novo Miloševo i opština Novi Bečej".

Da je opština Novi Bečej zbog svojih novih ideja i izdvajanja za poljoprivredu postala vrlo interesantna predstavnicima medija pokazala je i prošlonedeljna poseta ekipe lista "Poljoprivrednik".

Oni su proverili i zabeležili šta se u oblasti poljoprivredne proizvodnje dešava u Kumanu. Kumanački domaćini ugostili su ih i predstavili im situaciju u svom mestu. Šta su rekli moći ćete da pročitate u jednom od narednih brojeva ovog lista.

panel
5580
Članaka
panel
5414
Fotografija

Poslednje fotografije

04.06.2020. (10 fotografija)
Svadbe i običaji

Svadbe i običaji


04.06.2020. (10 fotografija)
Zemljoradnja i stočarstvo

Zemljoradnјa i stočarstvo


 
23.04.2020. (10 fotografija)
Svečanosti i provodi
Svečanosti i provodi

04.01.2020. (20 fotografija)
Kumane
Čudesni crteži profesora Letića
04.01.2020. (10 fotografija)
Folklor Kumana
Folklor Kumana

23.04.2020. (20 fotografija)
Svečani doček crkvenih zvona

Pravoslavna crkva Svetih arhanđela Mihaila i Gavrila u Kumanu

Da li ste znali...

da je Dobrovoljno Vatrogasno Društvo osnovano 1882. godine i nalazilo se na uglu ulica Ive Lole Ribara i Petra Drapšina?